Zekiye Nyland (t.h.) er nordisk mester i vektløfting. Foto: Privat
Zekiye Nyland (t.h.) er nordisk mester i vektløfting. Til venstre Melissa Schanche, dattera til ikke ukjente Martin Schanche . Hun fikk bronse. Foto: Privat

– Mamma jeg er nordisk mester!!!

Zekiye Nyland er nordisk mester i vektløfting. Den skadeplagede kraftpluggen fra Frakkagjerd beit tennene sammen og klarte det få hadde tro på. Nemlig å gå helt til topps på Island. Og den første som fikk gladmeldingen var mamma og supporter Olaug.

– Det er mye følelse her for det har vært en utrolig tung periode med en en skadet skulder. Jeg hadde to gode vendinger i støt på 103 kilo, men skulderen vil bare ikke. Men 86 kilo i rykk og 97 i støt holdt til gull, sier Zekiye Nyland.
Dermed er hun nordisk mester i klassen -63 kilo.
– Vill jubel nå da?
– Det burde vært det. Siste jeg tenkte var at ungene ikke fortjener at jeg er borte og ikke kommer hjem med medalje til dem. Så akkurat det gjorde godt. Var inne på tanken på å trekke meg. Er så usikkert når skulderen er sånn. I verste fall klare jeg ikke holde rykkene i sjakk, sier Zekiye Nyland.
Nordisk mesterskap ble arrangert i Hveragerdi, ikke langt øst for Reykjarvik.