Denne gjengen er klar for årets TV-aksjon. F.v.: Jostein Harboe frå Nedstrand sokneråd, Vibekke Øygarden frå Førresfjorden sokneråd, Ola, Janna Randi Kringeland Frøyland og Steinar Høyvik frå Tysværvåg sokneråd.
Denne gjengen er klar for årets TV-aksjon. F.v.: Jostein Harboe frå Nedstrand sokneråd, Vibekke Øygarden frå Førresfjorden sokneråd, Ola, Janna Randi Kringeland Frøyland og Steinar Høyvik frå Tysværvåg sokneråd.

Inviterer til dugnad for et varmere samfunn

TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjon. Årets aksjon er en felles og nasjonal dugnad mot utenforskap. Og Tysvær ønsker å sette ny «personlig rekord» i år.

– Med TV-aksjonen skal vi skape et varmere og mer inkluderende samfunn med rom for alle. Pengene som samles inn skal gå til å skape 700 000 møter mellom mennesker, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.
– Dette er et mål som svært mange i Tysvær støtter godt opp om. Vi ser frem til en hektisk periode nå før selve aksjondagen. Vårt mål er å samle inn 700.000 kroner i år, det er litt mer enn den gamle «persen» vår, men absolutt noe å strekke seg etter, sier varaordfører Ola S. Apeland.

Flere møter
Målet med TV-aksjonen er å skape flere møter som motvirker utenforskap, endrer liv og forbedrer livskvalitet. Enten veien inn er et varmt måltid og noen å snakke med, en seng for en natt, en sjanse å prøve seg i ny jobb eller bare å møte en som ser deg og inviterer deg inn.
Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.
– Kirkens Bymisjon ser gjennom sitt arbeid et voksende utenforskap i Norge. Det er mennesker som av ulike grunner og på ulike måter opplever å stå på utsiden. Derfor er årets TV-aksjon en dugnad som inviterer inn til fellesskap, sier Firing Hvambsal.

Konsert
I Tysvær er det allerede flere som er i aksjon for den gode saken, og det meldes om giverglede, dugnadsånd og alt det positive som en ser rundt de årlige innsamlingene.
– Vi skal blant annet ha en konsert i Aksdal kirke fredagen den 19. oktober hvor lokale artister stiller gratis for TV-aksjonen. Det gleder vi oss til. I tillegg vet vi at flere er i gang med spennende ting, som skal gi penger til det gode formålet, sier Ola S. Apeland.
– Resultatet av TV-aksjonen vil bety mye for de enkeltmenneskene som får et møtested å gå til, og en følelse av tilhørighet. Målet for aksjonen er også at den skal bidra til en positiv spiral i det norske samfunnet, og føre til rausere holdninger i møter mellom ulike mennesker, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.
Hun er stolt av at så mange stiller opp som bøssebærere og frivillige over det ganske land år etter år.
– I Tysvær har vi et samarbeid med soknerådet. de har vi hatt gode samarbeid med før, så dette ser vi frem til. Er det noen som vil bidra selve søndagen er det bare å kontakte sitt sokn, og stille seg til disposisjon. dette skal vi klare å få til på en flott måte i Tysvær, seier Apeland.
– Et mer inkluderende samfunn oppnås gjennom de helt konkrete prosjektene, men også gjennom å samle nasjonen til en dugnad for fellesskap og mot utenforskap, TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Fakta

TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 21.oktober.

Målet er at alle husstander skal få besøk den 21. oktober. Til det trenger vi 100 000 bøssebærere.

Tidspunktet for bøssebæringen er mellom klok 15.00-18.00 søndag 21.oktober.

  • Er du under 18 år, må du gå i følge med en som er voksen
  • Ønsker du å gå sammen med en venn, holder det at én av dere registrerer seg som bøssebærer