Skjold-spillerne på rekke og rad gratulerer Mats Steinsland med 1-0-scoringen. den var viktig for Skjold. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Vant «måttevinnekampen» 4-0, og rykket opp til 9. plass

Skjold hadd full kontroll på Vedavåg i storhallen og vant lett 4-0. Randaberg og Rosseland tapte sine kamper, og dermed er Skjold oppe på 9. plass akkurat nå. Så er det denne Hana-kampen da…

Skjold-spillerne kunne puste ut og spøke litt etter at Vedavåg ble slått 4-0 på bortebane i kveld. Det burde vært mye mer, men denne gangen var det tre poeng som var fokus. Og det var tydelig at alt maset rundt Hana-kampen var glemt.
For det gikk bare 12 minutter før Mats Steinsland scoret et nytt Skjold-mål. Han stanget inn et innlegg fra Daniel Aarås og Skjold tok en meget fortjent ledelse. Rett etter fikk Vedavåg en gigantsjanse, men et litt dårlig touch og en våken Håkon Bådsvik i Skjold-målet hindret en utligning.
Resten av 1. omgangen var et stormløp mot Vedavåg-målet. Gang på gang kom Skjold rundt på kantene, flest ganger ved duoen Aarås og Jonas Staurland. Men også Marco Passera og Berge Ohm skapte problemer for hjemmelaget.
Her er litt av det Skjold hadde å by på:
27 minutter: Flott angrep og innlegg. Vegard Steinsland header i mål men er i offside.
28 minutter: Mats Steinsland kan doble, men brenner en kjempesjanse.
– Det var ikke bra, og spesielt ikke på det tidspunktet. Men heldigvis hadde jeg scoret ett mål da jeg misset, sier Steinsland.
32 minutter: Ny vanvittig mulighet for flere, blant dem Vegard Steinsland.
– Vi hadde full kontroll i 1. omgang, men det var ikke kjekt at vi heller ikke denne gangen punkterte kampen før pause. Vi burde hatt fire-fem mål, sier Mats Steinsland.

Punkterte
Det var så stor forskjell på lagene at det måtte gå hull på byllen til slutt. Og det skjedde like etter pause. Nytt innlegg fra venstre og både Berge Ohm og Sander Hettervik hadde åpnet mål. Det ble Hettervik som headet inn målet som punkterte kampen.
– Jeg var ikke sikker før på 3-0. Hadde de scoret og redusert til 2-1, er jeg redd det kunne blitt hektisk, sier Mats Steinsland.
Men det ble aldri panikk. Vegard Steinsland headet inn et nytt strålende innlegg, og på overtid markerte hjemmelaget en bedrøvelig sesong med et selvmål.
– Mye bra i dag, men dette var enveiskjøring og et annet nivå enn det vi ønsker å være på. Heldigvis skjønte vi alvoret og hentet de tre poengene vi skulle. Nå er det fullt fokus på Vidar 2 og Hinna, som er de to siste kampene.
– Full kontroll i dag?
– Ja, i dag vil jeg si vi hadde full kontroll. Vi brente en del sjanser, men skapte så mange at det måtte bli mål av det til slutt. Nå er det tett i bunnen av tabellen, om vi ser bort fra Vedavåg. Her blir det kamp helt inn, sier en letter Tor Martin Hegrenes.
Skjold-treneren fikk se at kombinasjonen Aarås – Staurland var tilbake i godt slag. Aleksander Gundersen fungerte svært godt som ballfordeler, og tidsvis var også høyresiden med på moroa. Men tempoet i kampen gjør at det flotte totalbilde nok lyver en del.
En helt ok fotballkamp, med en god dommer, to sympatiske lag og en fin storhall. Plusser vi på med tre Skjold-poeng, så skjønner en hvorfor det var så mange som smilte på veien hjem til Tysvær fra Karmøy sin storstue.