Da var tellingen over for i år. Fra venstre: Sigmund Lier, Liv Berit  Faltebø. Margareth Alfsvaag, Ola S. Apeland og Liv Jorunn Frønsdal. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Da var tellingen over for i år. Fra venstre: Sigmund Lier, Liv Berit Faltebø. Margareth Alfsvaag, Ola S. Apeland og Liv Jorunn Frønsdal. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

TV-Aksjonen 2018: 1000-takk Tysvær, dere er fantastiske

Ola S. Apeland, Sigmund Lier og Liv Jorunn Frønsdal er imponert over både dugnadsviljen og givergleden i Tysvær. – Vi må bare få si 1000-takk til alle som har stilt opp i dag, og til alle som har gitt. Dette er penger som går til en god sak. Og resultatet for Tysvær i bøssene endte på 285.000, nær 40.000 mer enn i fjor.

– Det har vært en strålende dag, med mye arbeid, men også mye glede. Folk har stilt opp og gjort at vi har gjennomført en svært vellykklet aksjonsdag. At vi får inn 285.000 i bøssene er helt fantastisk, når vi vet at mange i dag har sluttet å bruke fysiske penger. Det vil strømme inn mye mer gjennom blant annet Vipps, slik at drømmen vår om 700.000 skal være innen rekkevidde, sier ordfører Sigmund Lier.

Aksjonskomiteen har gjort en strålende jobb og det var bare godord å høre i Aksdal Senter i kveld.
– Liv Jorunn har gjort en fantastisk jobb på forhånd. I tillegg må vi få takke Margaret (Alfsvaag) og Liv Berit (Flatebø) i Haugesund Sparebank. det er amnge som er opptatt av denne aksjonen, og vi ønsker Kirkens Bymisjon lykke til med det viktige arbeidet.
Neste år er det Care Norge som er tildelt TV-aksjonen. De samler inn penger til kampen for at kvinner skal få sin rett til utdanning.

Her er tallene fra bøssene i Tysvær:

Aksdal/Grinde: 53.783
Tysværvåg: 73.100
Frakkagjerd/Stegaberg: 36.043
Skjoldastraumen: 24.290
Førre: 59.360
Nedstrand: 39.243