Kultursjef Anders Netland er på jakt etter gode søknader.
Kultursjef Anders Netland håper at så mange som mulig sykler, går eller tar buss til Tysværdagen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Søk nå – det er 20.000 å hente

Kulturstipendet i Tysvær har vært både populært og viktig å få for de som driver med kultur og idrett. Men nå haster det med å søke. Kultursjef Anders Netland er på jakt etter gode søknader.

– Det er vanskelig å si hva som er grunnen, men i år er det få som har søkt på de to stipendene på 20.000 kroner hver. Dette kan være akkurat de kronene som skal til for å få fart på en karriere, som utøvende kunstner eller idrettsutøver, men også et bidrag til en trener som vil videreutdanne seg. Gode kandidater kan også være ledere, eller en som underviser i det vi kaller det utvidende kultbegrepet, sier kultursjef Anders Netland.
Tidligere har stipendet blitt gitt til personer i både topp og bredde. Til etablerte utøvere, men også til de som er på vei oppover i karrieren.
– Av og til er det lite som skal til for å nå neste trinn. Et stipend på 20.000 kan fungere som en døråpner på flere måter. Så jeg oppfordrer folk til å merke seg søknadsfristen den 31- oktober, sier Netland.
– Kan det være at det er en oppfatning at stipend bare går til de flinkeste «i klassen»?
– Det er selvsagt en fare for det, men det er helt feil. Vi ønsker å gi stipend til alle typer nivå og tema. Det kan være en topputøver, ja, men det kan også være noen som nettopp har begynt på det som er deres drøm.

– Hvordan søker en?
– Ta kontakt med kommunen, eller se vår annonse i Bygdebladet eller på kommunen sine nettsider. Det er bare å gå i gang med en gang. Skriv en kort begrunnelse om hva en driver med, og hva et slikt stipend kan brukes til. Kanskje er det nettopp du og din drøm vi faller for, avslutter Anders Netland.