«Det Betales» imponerte stort i Tysværtunet i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
«Det Betales» imponerte stort i Tysværtunet i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

All you need is love og «Det Betales»

For et band, for en musikk og for et symfoniorkester. Vi hadde varslet årets konsert i Tysværtunet, og jaggu holdt «Det Betales» ord. De kom, spilte, leverte og forsvant. Akkurat som sine store idol. Og Tysvær-publikum ble en kulturbegivenhet rikere.

Det var knapt nok et dødpunkt i den 25 låter og vel to timer lange konserten. Vel bortsett fra en innlagt pustepause da. Men ellers var det en solid dose «the best of» «The Beatles».
De kjente låtene fra Liverpool-bandet sto i kø, enten servert av bandet alene, eller med Nord Rogaland Symfoniorkester med sin dirigent Carl Nilsen som en vegg av vellyd i ryggen.

Vokal-prestasjoner
I «Det Betales» finner vi både den 5. og 6. beatelen. Vokalistene sto i kø, med Magne Frydenlund, Joachim Olsen, Øyvind Kristoffersen og Bernt Michael Johansen. Og det gikk i to og trestemt, og vokalen var tidvis så bra at en glemte litt både band og orkester.
For å gi det hele litt ekstra trøkk fikk gitarist Dag Svartskuren og trommeslaget Rolf Øyvind Hæg slippe til innimellom.
Det er vanskelig å plukke ut favoritter, men vi nynner fortsatt på «Panny Lane» «Obladi…» og «Back in the USSR».

God stemning
I salen klarte rundt 250 publikummere virkelig å få opp stemningen.
– Et fantastisk publikum på en fantastisk kveld for oss. Med dette symfoniorkesteret i ryggen og det publikum foran oss var det næsten rørende. Beatles har laget musikk som vil leve for alltid. kjekt å se så mange unge mennesker i salen. I tillegg til alle som vokste opp med bandet. Det ble akkurat så bra som vi drømte om og vel så det, gliser bassist Bernt Michael Johansen.
Det er også lagt ut en bildeserie fra kveldens konsert på våre sider. https://tysver-bygdeblad.no/2018/11/02/det-betales-tysvaertunet-2-november/

Hele spillelisten og mer om konserten i papiravisen på torsdag

Konsert

«Det Betales»
Best of Beatles 2018
Magne Frydenlund, Joachim Olsen, Øyvind Kristoffersen, Bernt Michael Johansen, Dag Svartskuren og Rolf Øyvind Hæg.
Publikum: ca 250
2.30 minutter med det aller beste fra Beatles.