På lunsjprek i bLEST-uka kan du i dag klokken 11.30 møte medieprofessor ved NTNU Jens Barland.
På lunsjprek i bLEST-uka kan du i dag klokken 11.30 møte medieprofessor ved NTNU Jens Barland.

bLEST: Ny spennende lunsj i dag klokken 11.30

Smak på ord som tellerskrift, rikstelefon, heimstadlære, polvotter, solliv, pausefisk, fjøsnisse og gaffelbiter. Begynner vi å bli gamle, vi som husker slikt? Glemmeboka. Lunsjpreik med Jens Barland i dag vil gi svar på det og mye mer.

– Dette var hverdagsord for dem som husker en barndom uten internett. Dagens ungdom opplever det som fremmedord eller gammeldags språk. På lunsjprek i bLEST-uka kan du i dag klokken 11.30 møte medieprofessor ved NTNU Jens Barland som har samlet inn slike ord fra dagligtalen fra 1970 – 1980 tallet som i dag ikke lenger er vanlige å bruke. Disse er publisert i “Glemmeboka” som du får mange artige smakebiter fra.
– Det er tydlige skiller på når ord er brukt og når de har gått i glemmeboken. Vi skal prøve å nøste litt opp i en del ord og uttrykk. Akkurat i disse dager er det svært mange som er opptatt av dette, og jeg håper mange kommer innom i lunsjen og blir med på en historisk vandring i spåket vårt, sier Barland.

Arrangementet i foajeen i kulturhuset er gratis og en del av både bLEST, og lunsjsamarbeidet mellom kulturhuset og Bygdebladet.