Hanne Krogh forteller at hun i mange år har hørt den vakre klangen til Johnny Logan inn i julesangene våre.
Hanne Krogh forteller at hun i mange år har hørt den vakre klangen til Johnny Logan inn i julesangene våre.

Krogh, Logan og Aksang

Hanne Krogh gleder seg som et barn på julaften når hun kommer til Bokn Arena, lørdag. I år med selveste Johnny Logan, supertenoren Thomas Ruud og Boknkoret og koret Aksang som gjester.

For lenge så det ut til at julestjernen hadde sloknet på ny. Og denne gang ikke bare på film, men også i virkeligheten:

Det skriver arrangøren av konserten i en pressemelding.

Under en konsert like oppunder jul i fjor, forsvant sangstemmen til en sykdomsrammet Hanne Krogh. Først et halvt år senere, etter å ha blitt operert av verdens fremste stemmeleger på Charitè-sykhuset i Berlin, kunne hun så smått begynne å synge igjen.

Med god hjelp fra den klassisk skolerte Thomas Ruud, med hovedroller fra en rekke av verdens største opera-scener, kom tonene frem, en etter en. I september var sangstemmen tilbake . Hanne Krogh kunne på ny stå på scenen.
– For å dra ut på turne med sangere av Johnny Logan og Thomas Ruud sitt format, er det helt nødvendig å være i toppform selv. Derfor har alle opptredener de senere månedene vært ekstremt viktige, ikke minst som forberedelse til en lang og krevende turne, sier Hanne Krogh som legger listen høyt i forhold til konsertens innhold:
– Gøy å lage en konsert som både byr på artistenes største hiter, julens tradisjoner, korets fremste prestasjoner, men også humor og overraskelser. Sammen med kapellmester Stein Austrud, mener jeg vi har skapt en konsert med alle disse ingrensiensene. I tillegg kan vi også presentere en helt ny julesang, «A Magical Moment», som er en nydelig melodi skrevet av svenske Peter Hallström og med tekst fra meg selv, forteller Hanne Krogh som fikk litt av en bekreftelse under generalprøven til årets juleturne med publikum i Ås kulturhus.

Hanne Krogh skal i år samarbeide med Boknakoret og koret Aksang.
– Når Anne Tove Øvrebø står bak, er jeg trygg på at dette blir riktig fint. Hun vet å formidle en herlig blanding av profesjonalitet og sangglede. Anne Tove og jeg har hatt mange flotte konsertstunder sammen og jeg gleder meg virkelig til å treffe henne på hennes egen hjemmebane, Bokn, sier Hanne Krogh.
I tre år har Hanne Krogh arbeidet for å få frigitt Johnny Logan for juleturne i Norge. Den irske Grand Prix-helten er populær i mange europeiske land, men var svært motivert for endelig å være med på stor Norges-turne:

– Jeg har kjent Hanne i mange år, og vet at turneenes hennes holder høyt nivå. I tillegg er Norge, sammen med New Zealand, verdens vakreste land og med en befolkning jeg føler slektskap med. Jeg vokste opp i en liten irsk landsby, sterkt influert av Vikingtiden, og opplever at våre kulturelle røtter ofte er de samme. Selv i en travel tid, er denne turneen prioritert med glede og forventning, sier den usedvanlige hyggelige og sosiale Johnny Logan.

Hanne Krogh forteller at hun i mange år har hørt den vakre klangen til Johnny Logan inn i julesangene våre. Da hun endelig lyktes med å få ham med på juleturne, lot hun Irlands store sønn få riktig god plass i konserten:

– Selvfølgelig skal han også synge Grand Prix-hitene «What`s Another Year» og «Hold Me Now» – og også verdenshiten «You Raise Me Up». Nettopp Johnny Logan sang den aller første versjonen av komponisten Rolf Løvlands fantastiske sang, og Logans irske og svært personlige versjon er den som ble utvalgt blant mange hundre innspillinger til Løvlands egen «Greatest Hits-plate». Når vi endelig har fått Johnny Logan, som fremdeles har en ung og spenstig stemme, øm og rå på en gang, til hans første store konsertturne i Norge, skal han sannelig både synes og høres, sier Hanne Krogh.