Vi treffer Per Magne Førre og Vidar Akselsen, daglig leder av Stiftelsen THK på årets mørkeste dag, men smilet og engasjementet til den pensjonerte Førre-læreren lyser opp i oss.
Vi treffer Per Magne Førre og Vidar Akselsen, daglig leder av Stiftelsen THK på årets mørkeste dag, men smilet og engasjementet til den pensjonerte Førre-læreren lyser opp i oss.

Ga 70-årsgaven til Stiftelsen Tro. Håp. Kjærlighet

I sommer fylte Per Magne Førre 70 år. Invitasjoner til jubileumsfest var sendt ut til 120 personer, og der sto det at en eventuell gave ville gå til Stiftelsen THK (Stiftelsen Tro.Håp.Kjærlighet) og til deres arbeid i Ukraina. det ble en storslått gave til den humanitær organisasjonen og Vidar Akselsen.

Av Marit Tvedt
Da jubileumsfesten gikk av stabelen den 3. juni, fikk de 100 frammøtte gjestene vite at det var samlet inn 19.000 kroner. Jubilanten liker best runde tall, og derfor var summen som ble overført til stiftelsen 20.000 kroner.
Vi treffer Per Magne Førre og Vidar Akselsen, daglig leder av Stiftelsen THK på årets mørkeste dag, men smilet og engasjementet til den pensjonerte Førre-læreren lyser opp i oss.

Hvis du eier mer enn åtte ting, eier tingene deg!
Dette utsagnet har Per Magne Førre tenkt mye på. Og han kjente at han hadde overflod som han kunne dele med andre.
– Hvis du gir av din overflod, har du fortsatt overflod etter at du har gitt, smiler han.
Stiftelsen har kjørt trailere med sko, klær og utstyr til Ukraina i 23 år. 40 sjåfører deler på turene, som kjøres i gjennomsnitt to ganger pr måned. Vel framme blir de tatt imot av gode hjelpere fra den lokale menigheten, som administrerer alle hjelpesendingene og utdelingen til de som trenger gavene.

Tilfeldigheter??
Per Magne tror ikke så mye på tilfeldigheter, han mener at alt skjer av en grunn.
– Hvorfor var det naturlig for deg å donere pengene til akkurat denne stiftelsen?
Per Magne blar opp et håndskrevet notat:
– Jeg har jo forberedt meg til denne praten, sier han lunt. Jo, det har seg sånn at på ferie på Sørlandet på 70-tallet traff jeg «tilfeldigvis» en person som gjorde sterkt inntrykk på meg. Han sa at hver måned gav han 10% av lønna si til menigheten. Jeg er ikke så from som han, men siden den gang har jeg gitt 10% av desemberlønna mi til en organisasjon som bruker pengene til de som trenger det, uten svinn. Beløpet har jeg delt mellom Frelsesarmens Gryte-aksjon og til Stiftelsen THK sine sendinger til Ukraina.

– Livet er fullt av tilfeldigheter som ikke er så tilfeldige! Samtidig som jeg har arbeidet som lærer, så har jeg drevet med sau. Ett år vi kjørte sauene til fjells, traff jeg den tidligere lensmannen i Etne. Han kunne fortelle at han nå kjørte trailer med hjelpesendinger til Ukraina, og tilbød meg å være med. Jeg fikk høre om arbeidet deres, og tenkte at dette kunne være et fint prosjekt å støtte.

Julegaver til Ukraina
Daglig leder i Stiftelsen Tro. Håp. Kjærlighet, Vidar Akselsen, forteller:
– Vi i Stiftelsen THK er utrolig takknemlige for den støtten som Per Magne Førre har gitt oss gjennom mange år, og særlig dette store bidraget som vi har fått nå. Det vil hjelpe oss i vårt videre arbeid, og være til stor hjelp for mange vanskeligstilte mennesker i Ukraina.
På denne tiden har vi en juleaksjon, og pengene som Per Magne har donert, vil brukes til julepakkene vi lager. Pakkene inneholder nok mat til en storfamilie på 6-8 personer gjennom hele julefeiringen. Vi kjøper bare lokal, ordentlig mat, med høyt næringsinnhold og lang holdbarhet.
Pengene rekker faktisk til nesten 70 familier, det betyr at omtrent 500 mennesker får alt de trenger til en flott julefeiring!