Øystein Alendal gir ut debutsingel om hjemløse, donerer overskuddet til veldedighet og
utfordrer andre artister.utfordrer andre artister.
Øystein Alendal gir ut debutsingel om hjemløse, donerer overskuddet til veldedighet og

Debutant med stort hjerte

Øystein Alendal fra Aksdal gir ut debutsingel om hjemløse, donerer overskuddet til veldedighet og
utfordrer andre artister.

Haugesunderen Øystein Alendal, opprinnelig fra Aksdal, med artistnavnet Cyragon debuterer i dag med låten «Homeless». Den rocke-baserte låten beskriver livet som hjemløs med de følelser og utfordringer en som bor på gata har. Låten formidler smerten og håpløsheten på en slik måte at det når inn til hjerteroten.
– Jeg har oppholdt meg mye utenlands og ofte sett de store forskjellene mellom fattig og rik. Jeg vet også av personlig erfaring hvor fort livet kan snu, fra å ha alt til å ikke ha noe som helst, sier Øystein Alendal.
Låten er skrevet av Alendal og produsert av samme mann i sammen med den britiske produsenten Ryan Jones. Musikkvideoen er filmet i Polen av Moon Phase Studio.

Alendal fortsetter:
– Det har vært et internasjonalt team som har jobbet på dette prosjektet. Min medprodusent er fra England, vokalisten fra Venezuela, film-crewet er polsk og de som har mikset og mastret låten er prisvinnende lydingeniører fra Litauen. Det tror jeg oppsummerer dette prosjektet samt meg som person på en utmerket måte. Jeg føler meg mer som en borger av verden enn av et bestemt land.
– I Norge har vi kanskje ikke så mange hjemløse, men dette er et stort globalt problem, og derfor håper jeg at vi kan få satt fokus på dette rundt om kring i verden, og jeg håper nordmenn vil støtte opp.
I tillegg til å gi ut sangen og musikkvideoen har Cyragon også satt igang en internasjonal innsamlingsaksjon til inntekt for hjemløse. Cyragon vil personlig også donere alt overskudd fra strømming og nedlastinger av sangen til innsamlingsaksjonen.
– Når jeg hadde skrevet sangen, så tenkte jeg at det ville være helt meningsløst å gi den ut uten å prøve å bruke den som et verktøy til å hjelpe dem sangen handler om, nemlig de som bor på gaten uten noe annet enn et håp.
– La oss prøve å gi dem mer enn håp. La oss prøve å få gi dem et bedre og mer meningsfylt liv. Jeg håper virkelig at vi kan hjelpe så mange som mulig ved å sette fokus på dette. Men skulle vi klare å hjelpe kun en person, så vil det fremdeles være verdt det. For det vil bety alt for den ene personen. Målet mitt med å lage og gi ut musikk er å prøve å utgjøre en positiv forskjell. Å forhåpentligvis kunne vite at verden er et bedre sted etter at min musikk ble gitt ut enn før, sier Alendal, noe som meget godt reflekterer hans slagord «It’s not cool to be cruel», det er ikke kult å være slem.
Så vi håper verden og Norges befolkning tar i mot hans budskap og strekker ut en hjelpende
hånd.

Avslutningsvis har Alendal en melding til folket der ute: «Om folk ikke ønsker å donere penger, så kan de strømme låten på Spotify eller via en av de andre tjenestene, se videoen på Youtube, dele på sosiale medier og spre budskapet. På den måten vil de også bidra. Så jeg håper så mange som mulig støtter opp og viser og sprer litt kjærlighet. Jeg har også laget en hashtag #cyragonhomelesschallenge. Ideen bak denne er å utfordre andre artister til å lage egne cover-versjoner av låten min og donere overskuddet fra dem, i tillegg til å skape blest og spre det glade budskap om innsamlingsaksjonen. I tillegg oppfordrer jeg folk til å hjelpe medmennesker i eget nabolag. Selv en liten handling kan utgjøre en stor forskjell i hverdagen.