Christer Eriksen og Tollak Emil Gismarvik i duell i kampen som endte 1-1. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Tollak Emil Gismarvik spilte i kveld for stegaberg. I morgen torsdag er det Skjold som gjelder. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Stegaberg – Skjold 1-1: Stegaberg nærmest seieren

Are Søderlund og Sander Hettervik var de eneste som scoret i lokaloppgjøret på Frakkagjerd. Begge målene kom før det var spilt ti minutter. Resten var ikke all verden, spesielt ikke for bortelaget.

En ting er sikkert etter at lagene fikk ett poeng hver i vintercupen. Det er Stegaberg som var nærmest seieren i kampen som trakk omtrent 100 tilskuere. I løpet av kampens siste kvarter reddet keeper Håkon Bådsvik flere 100 prosent sjanser på rappen.
– Vi fikk broder Morten utvist og da raknet det litt bakover. Vi klarte ikke å sette press på dem, og da kom de over oss og skapte nok til å vinne kampen. Heldigvis hadde jeg dagen, sier Bådsvik, som med de redningene ble kampens profil.
– Vi fikk spillet inn i den gaten vi ville. Men når vi ikke får mål på de sjansene på slutten er det ok med uavgjort. Det er det ingen tvil om at vi er best fornøyde med, sier Are Søderlund som scoret på straffen før kampen.
Søderlund har spilt for Skjold og ser at laget har en jobb å gjøre.
– De har mange unggutter i laget, og de trenger tid. I dag ble det mye jaging og kjemping. Det passer neppe ungguttene noe særlig. Vi skulle gi bånn gass, og det lyktes vi med. De fikk en tidlig scoring, men etter det flatet kampen ut. Det ble dueller på midten og lite spill, sier Søderlund.

– Bra for oss
Ikke uventet var det Stegaberg sin trener som var mest fornøyd etter kampen.
– Vi hadde en kampplan og jeg så mye av den i løpet av kampen. Det ble mye dueller og lange baller i vinden, men det syntes jeg vi løste minst like bra som Skjold. Tar vi med målsjansene, så var vi nær en seier. Men 1-1 får være mer enn godkjent, sier Dag Frode Tønnesen.
Skjold sin trener var litt mer avmålt i sin oppsummering av kampen.
– Vi gjør det litt vanskelig for oss selv. Vi blir med på deres spill, i stedet for å roe ned å spille ball. Men slik blir det når vi må kaste inn på mange unggutter, som nå raskt må ta nivået. Sånn sett var det en viktig kamp for de og for oss. Men dette kunne som de sier fort endt med Stegaberg-seier. Men det er lov å ha en god keeper, sier Bjørn Arne Steinsland.

To tidlige mål
Are Søderlund scoret på Stegaberg sin straffe før start og Sander Hettervik avsluttet et flott angrep med regi av Sondre Bådsvik. Da viste klokken bare syv minutter spilt. Skjold hadde etter dette et par halvsjanser og Stegaberg et par skudd. Etter at Morten Bådsvik ble utvist 17 minutter før slutt åpnet det seg noe for Stegaberg, som altså hadde minst tre sjanser til å avgjøre kampen. 1-1 og like gode, ble fasiten i den kalde vinden på Frakkagjerd.

Mer om kampen i papiravisen på torsdag

Kampfakta

Stegaberg 1 (1)
Skjold 1 (1)
Vintercup
Frakkagjerd kunstgras
1-0 Are Søderlund (str.0)
1-1 Sander Hettervik (8)
Dommer: Aleksander Vermundsen, KIL
Tilskuere: 100