Politikontakt Malvin Kvamme (t.v.) fikk møte mange i Tysvær vektløfterklubb i kveld. Foto: Dag Rønnevik
Politikontakt Malvin Kvamme (t.v.) fikk møte mange i Tysvær vektløfterklubb i kveld. Foto: Dag Rønnevik

Politiet besøkte vektløfterne

Tysvær VK hadde i kveld besøk av Malvin Kvamme fra Politiet. Han informerte klubbens yngste om uønskede ting, som en bør snakke med voksne om.

Etter at Tysvær Bygdeblad omtalte uønskede henvendelser til noen av klubbens utøvere, så var politikontakt Malvin Kvamme raskt ute og sa han ville møte utøvere og ledere i vektløfterklubben. I kveld var det møte.
– I tillegg fikk ledelsen i klubben + våre trenere en kontaktperson i politiet å forholde seg til. Vi hadde også en god prat om hvordan ledelsen/trenere skal forholde oss til uønska ting som gikk på kosttilskudd (spesielt forbudte midler), trakassering/hets, utestengelse av personer m.m. Mangelen på varsling mellom lag, foreninger og kommersielle studioer ble nevnt som et problem. Kort fortalt håper vi dette er starten på et godt samarbeid mellom alle aktører og viser at vi setter grenser, sier Dag Rønnevik i vektløfterklubben.

Selv om det har vært litt fokus på dette den siste tiden er det fortsatt svært trygt å være med i lag og foreninger, mener Rønnevik.
– Det er viktig å presisere at klubben ikke gjør dette for at vi er spesielt utsatt eller redd for dette. Det handler om å være forberedt og å ha et samarbeid/nettverk om en skulle få behov for det. Det er også viktig at om en person er utesteng en plass så skal en ikke kunne gå til naboen. Dette gjelder spesielt straffesaker. Pr. i dag er det ikke noe register på dette. Så takk til Malvin Kvamme, fra Politiet, som stilte opp på kort varsel, avslutter Dag Rønnevik.