Kenneth kristiansen har scoret sitt tredje mål på 15 minutter. Det må feires. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Blir det Kenneth Kristiansen som scorer årets første seriemål for «Stega»? Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Stegaberg vant 7-4, Skjold gikk videre

Stegaberg scoret tre mål på 15 minutter og gjorde at Skjold-spillerne fant fram tabellen. Det ble nok mål i kampen mellom Stegaberg og Skudenes, men det er Skjold som skal spille semifinale i Vintercupen.

– Tror ikke jeg har scoret tre mål etter corner på rad tidligere, men i starten gikk alt inn. Vi hadde full kontroll. Var vel 2-0 etter fire-fem minutter og jeg tenkte dette gikk lett. Men etter 3-0 slakket vi av, og gav dem et mål. Resten av kampen ble preget av at begge lagene manglet svært mange spillere, sier Kenneth Kristiansen.
Av fire Are Søderlund cornere endte i tre mål på de første 15 minuttene. Stegaberg måtte vinne 8-0 for å gå videre i vintercupem, og var langt foran skjema på 3-0.

Greit nok
Men etter pangstarten ble det etter hvert mer og mer tydelig at mannskapene på begge lag ikke kjente hverandre godt nok, eller hadde krefter nok til å holde presset oppe. Stegaberg øket raskt til 5-1 etter pause, men så stoppet det opp. Helt på tampen fikk de to mål til, men da hadde gjesten scoret fire ganger.
– Det er greit nok. Vi bestemte oss i går for ås pille kampen. Jeg tror begge lag manglet mange av sine faste spillere og da blir det slik. Lignet mest på en håndballkamp en stund der Alt gikk inn. Men nå har vi i alle fall spilt kampen, sier trener Dag Frode Tønnesen.

Telte mål
På sidelinjen sto spente Skjold-spillere og trenere og telte mål. 7-4 passet dem utmerket.
– Nå blir det semifinale mot Haugar. I den andre møtes Djerv 1919 2 og Djerv sin junior elite lag. Var litt spennende en stund, men vi så hvor det bar, sier Skjold-trener Bjørn Arne Steinsland.

Mange nye
Begge lag fikk likevel testet ut mange nye spillere, og det er alltid kjekt å se at unggutter får sjansen. Stegaberg var hakket bedre og hadde litt flere nøkkelspillere på banen. Kenneth Kristiansen spilte en god kamp. Det var kjekt å se at ballen ville rulle hans vei mor Skudenes.

Mer om kampen og vintercupen i avisen på torsdag.

Kampfakta

Stegaberg 7 (3)
Skudesnes 3 (1)
Macron vintercup
Frakkagjerd kunstgras
1-0 Kenneth Kristiansen (1)
2-0 Kenneth Kristiansen (5)
3-0 Kenneth Kristiansen (15)
3-1 Simon Steinkjellå (20)
4-1 Ahmed Athir (48)
5-1 Clas Rasmussen (55)
5-2 Tobias Stave (65)
5-3 Bjørn H. Granerud (77)
6-3 Petter Lønning (81)
6-4 Bjørn H. Granerud (83)
7-4 Sigbjørn Tysvær (87)
Dommer: Karl Nymark, Rubbestadneset