Gode tips: Hanna Dahl, Olaug Tvedten og Solfrid Andersen Dahl hadde gode råd og grunner til å fortsette med fotball til de mange frammøtte ungdomsjentene. Konferansier Morten Salvesen. Foto: NFF Rogaland/Camilla Lind
Gode tips: Hanna Dahl, Olaug Tvedten og Solfrid Andersen Dahl hadde gode råd og grunner til å fortsette med fotball til de mange frammøtte ungdomsjentene. Konferansier Morten Salvesen. Foto: NFF Rogaland/Camilla Lind

Viste jenter mulighetene

NFF Rogaland var veldig fornøyd med at over 200 jentespillere og trenere/lagledere for jentelag kom på Jentefotballkveld på Haugesund Stadion onsdag i forrige uke.

Jenteantallet øker år for år, og satsingen på damer og jenter i fotballen er på full fart oppover her og ute i Europa. I den forbindelse ønsket NFF Rogaland å vise at jenter kan være med på mange nivå i fotballmiljøet.
Lena Tyriberget fortalte om å bli trener og erfaringene som har ført henne til sportssjef i Avaldsnes ILs Toppeserielag. Dommertalentet Cecilie Ege Frøyland delte mulighetene, utfordringene og gledene ved å være kvinnelig fotballdommer. Tidligere landslagsspiller og mangeårig trener Monica Eide Arnesen, kretsstyremedlem Nina Bersaas Jacobsen og ansatt i kretsadministrasjonen Camilla Lind fortalte om ulike verv som finnes der en får bidra og jobbe med fotball på spennende måter ved siden av å være spiller. Tidligere fysioterapeut fra Olympiatoppen, Reidun Enehaug, ga viktige råd om å passe på helsa og behandling av skader/belastningslidelser. Til slutt i den to timer lange seansen fikk det store publikummet bli bedre kjent med Avaldsnes-spillerne Hanna Dahl og Olaug Tvedten og hjemvendte Solfrid Andersen Dahl som nå kom hjem fra Trøndelag til Torvastad etter 14 sesonger i Toppserien. Gode tips om å fortsette med fotball og våge å satse videre på det nivået en trives med -både i medvind og motvind, fordi støtten og vennskap kan gi så i tillegg til å spille kamper sammen. Med denne kvelden ønsket NFF Rogaland å formidle å få enda flere jenter/damer i roller som trener, lagledere, dommer, styrer og stell som utvikler fotball videre. For som Lena Tyriberget påpekte: Fotball er fotball – for alle!
Bilder:

dommer: Dommertalent Cecilie Ege Frøyland vil gjerne ha flere kvinnelige kollegaer som dommer, og fortalte om mulighetene for de som vil prøve seg med fløyta.

Godt oppmøte: Det var tettpakka i FKHs sine VIP-lokaler da over 200 jenter og lagledere for jentelag møtte på NFF Rogaland sin jentefotballkveld.