Vannlekkasje gjør at det er folk uten vann

Tysvær kommune har problemer med vannforsyningen på strekningen Søvik-Stakland. Er du uten vann og kan ikke vente til i morgen kan du kontakte vakttelefonen.

– Vi jobber med å løse problemet å få vannet tilbake som normalt, skriver kommunen på sine hjemmesider.
– Vi er ikke helt sikre på hva som er årsaken, men flere er uten vann. Forbruket er ikke unormalt høyt men det er veldig mye luft i ledningen.
– Hva tenker dere kan være årsaken?
– Vi tror det er på vårt nett, vi har lufteklokker og ventiler. Vi leter etter feil på disse og det er vel ikke lett å få tips som hjelper oss nå. Men vi kan jo ta feil.

– Det var godt vi tok litt forbehold, for vi har en lekkasje, selv om forbruket ikke er så veldig høyt så har vi en lekkasje. Vi skal finne akkurat hvilket strekk, så stenger vi det og forsyner fra to sider, Grinde og Skjoldastraumen. Med litt flaks vil da alle få vannet. Så ordner vi lekkasjen i morgen. Dersom noen er uten vann, men ikke kan greie seg uten til i morgen, kan de ta kontakt på kommunens vakt telefon så hjelper vi dem, sier Ragnar Vikshåland nå klokken 22.30.

SISTE: Kl 23.00: Kommunen har nå stengt av vannet på strekket med lekkasje og det ser ut til at ingen fastboende er påkoblet på dette strekket. Det er fortsatt luft og dårlig trykk, men de tror alle vil ha noe vann før midnatt.

Tysvær kommune sitt vaktnummer på vann og avløp 950 92 219