thomas Finshus, nummer to fra venstre, var rasket i løpet Skjold på tvers. Foto: Lars Gunnar Økland
thomas Finshus, nummer to fra venstre, var rasket i løpet Skjold på tvers. Foto: Lars Gunnar Økland

Thomas raskest «Skjold på tvers»

Thomas Finshus, kongen av Skjold på Tvers vant herreklassen med tiden 02.00.50, og slo dermed sin egen personlige rekord med nesten fem minutter. Over 1000 deltakere tok turen i det fine været.

På en solfylt dag ble Skjold på Tvers arrangert for 10. gang i dag. Til sammen var det hele 1018 deltakere som møtte opp for å oppleve naturen i Skjold. Det er ny rekord, da den gamle var i 2016 når det møtte opp 931 personer. I Skjold på Tvers skal man gå over ni topper og det er 23.8 km langt.

Det var meldt fantastisk vær for dagen, noe som viste seg å stemme. Sola strålte over bygda og med tørre løyper og gratis lapskaus var folk veldig fornøyde med arrangementet. Det ble en folkefest på Skjold Arena der barn og voksne var med for å ferie denne dagen.

Det var mye spenning på hvor mange som ville møte opp til arrangementet da det var mange andre arrangementer denne helgen, deriblant Haukelirennet. Vi var dermed ekstremt fornøyde da det skulle vise seg å bli publikumsrekord på ti-års dagen til SPT.

På eliteklassen var det også rekord på antall deltakere. 105 personer var forhåndspåmeldt derav 94 stilte fra start og fullførte. Dronningen av Skjold på Tvers, Maryna Novik, fra Vikedal vant suverent dameklassen og satte ny rekord for damene, med tiden 2.23.10. Tysværbuen, Thomas Finshus, kongen av Skjold på Tvers vant herreklassen med tiden 02.00.50, og slo dermed sin egen personlige rekord med nesten fem minutter.

Dameklassen topp 3:
Maryna Novik – 02.23.10
Inger Johanne Klokset – 02.58.40
Ida Hermans – 02.59.11 (rettet tid av arr)

Herreklassen topp 3:
Thomas Finshus – 02.00.50
Espen Hermans – 02.06.31
Morten Gjendem – 02.09.10