Vår kultursjef fikk heder for «Årets musikal» servert av Sandnes kulturhus. Anders Netland kan dessverre ikke love at forestillingen kommer til Tysvær. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Vår kultursjef fikk heder for «Årets musikal» servert av Sandnes kulturhus. Anders Netland kan dessverre ikke love at forestillingen kommer til Tysvær. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Vår kultursjef vant for Sandnes i Oslo

Anders Netland og Sandnes kulturhus hadde den beste musikalen i 2018. De ble kåret i Oslo i går mandag.

Tysvær sin kultursjef og tidligere kulturhussjef for Sandnes kulturhus, Anders Netland, vant mandag prisen for årets musikal under arrangementet Musikkteaterprisen som ble arrangert i Oslo. Netland var sjef i Sandnes kulturhus da musikalen «Billy Elliot» gikk sin seiersgang for et drøyt år
Musikkteaterprisen gikk av stabelen på Chat Noir i Oslo. I konkurranse med de største oppsetningene i Oslo, var det altså en forestilling laget av Sandnes kulturhus som stakk av med den gjeve prisen «Årets musikal».

– Kan en slik oppsetning kjøres i Tysværstunet?
– Nei, dessverre. Scenen i Sandnes er en del større, så noen kopi av den forestillingen kan vi ikke få. Dette var en musikal som var spesiellaget for denne scenen, og det betyr at det heller ikke var mulig å reise på turné, om det hadde vært ønskelig. Det sa Anders Netland på vei til Oslo og prisutdelingen.