2-0 til Stegaberg- Dag Frode Tønnesen header forbi Lars Øvernes og i mål. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Bygdebladet LIVE: Stega – Etne 4-4 og Vard 2 – Skjold 1-9

Stegaberg ledet 4-0 over Etne. Det ble full kollaps og 4-4. Skjold har slått Vard 2 9-1 i Haugesund.

Stegaberg – Etne 4-4 (2-0) Slutt
5. div.
Kampstart 19.00
Dommer: Anfinn Birkeland, Vard Haugesund
3 minutter: 1-0 Kenneth Kristiansen. Får både tid og rom og sikter på lengste kryss. ballen suser forbi Lars Øvernes og i mål.
12 minitter: Flere gode muligheter for Stegaberg, men ikke mål.
17 minutter: Etne ypper seg. Slipper lett til på begge sider, men får ikke mål.
23 minutter 2-0 Dag Frode Tønnesen. Får styre et innlegg fra Thor André Ingebrigtsen i lengste hjørne for Øvernes. Vakkert og lett.
35 minutter. Dag Frode Tønnesen vil ha straffe. Spørs om Øvernes var borti Stegaberg-spissen. Er nok rett vurdert av dommeren.

Kenneth Kristiansen dundret inn 1-0 etter bare tre minutter.

Pause
46 minutter 3-0 Dag Frode Tønnesen. Blir spilt gjennom og kommer alene med keeper. Denne gangen kan ikke Øvernes stoppe Tønnesen og Stegaberg leder 3-0.
Det begynner å bli flere på tribunen. Rundt 50 på det meste.
57 minutter: 4-0 Thor André Ingebrigsten. Nydelig stikker fra Tønnesen og Stegaberg er i ferd med å avgjøre kampen.
61 minutter: Stegaberg har full kontroll for øyeblikket.
65 minutter: Etne mer med i kampen igjen etter de to baklengsmålene…
73 minutter: Etne header i tverrliggeren. Nær redusering.
75 minutter: 4-1 Sindre Kringlebotn. Får stå helt alene i feltet og bare ruller ballen lett i mål. Men kommer målet for sent for gjestene?
80 minutter. Begynner å bli mørkt på gressbanen på Frakkagjerd.
83 minutter: 4-2 Sindre Kringlebotn igjen. Får ballen på 16 meteren og dundrer ballen i mål. Sju minutter igjen. Skal det virkelig bli spennende likevel?
85 minutter: 4-3 Tøres Rullestad. Nydelig frispark fra 20 meter rett i mål
86 minutter. 4-4 Tøres Rullestad. Joda alt er mulig i 5. divisjon. Elendig forsvarsspill av Stegaberg og Etne har utlignet i løpet av 11 minutter.
SLUTT 4-4. Etne klart best mot slutten. Stegaberg rotet rett og slett bort tre poeng på eget gress.
Midtstopper Thomas Stølsvik ble skadet og måtte gi seg. Hjemmelaget måtte omrokkere og målene rant inn. Nesten heldige som reddet ett poeng.

Vard 2 – Skjold 1-9 (0-2)
4. div.
Skjold stiller dette laget: Jomar Skrunes – Marco Passera, Halvor Hansen, Morten Bådsvik, Petter Haraldseid – Tollak Emil Gismarvik, Adrian Strand, Mats Steinsland, Sander Hettervik, Jonas Staurland – Vegard Steinsland.
20 minutter: Fortsatt 0-0 på gymnasbanen
26 minutter: 0-1: Vegard Steinsland blir felt og dommer Johan Veland Kjellesvik peker på straffemerket. Sander Hettervik sender Skjold i ledelsen 1-0.
35 minutter: Skjold har styrt det meste i 1. omgang, men det er bare straffemålet så langt.
35 minutter: 0-2 Sander Hettervik igjen. Denne gangen et nydelig langskudd fra 20 meter helt oppunder tverrliggeren.
PAUSE: 0-2
2. omgang er i gang
Ett bytte for Skjold i pausen: Berge Ohm inn for Petter Haraldseid
Skjold styrer også etter pause.
55 minutter: 0-3 Vegard Steinsland. Da har han og Hettervik scoret 2 mål hver så langt i sesongen.
63 minutter: 0-4 Sander Hettervik. Nydelig forarbeid av nykommer Adrian Strand og dermed er Hettervik toppscorer i Skjold.
Er vel en del Stegaberg-folk som etter 65 minutter på Frakkagjerd var sikker på seier…. Skjold ser noe bedre ut på kalde gymnasbanen.
Da er det tid for bytter hos Skjold: Marco Passera og Vegard Steinsland ut. Petter Steinsland og Gøran Kallevåg inn.

Sander Hettervik.

70 minutter: 0-5 Sander Hettervik. Midtbanespilleren styrer det meste nå. 5-0 og Skjold får viktige mål i protokollen.
72 minutter: 0-6 Gøran Kallevåg. Unggutten har ikke vært på banen lenge før han øker ledelsen.
74 minutter: 0-7 Berge Ohm. Innbytter Ohm trengte 29 minutter for å score sitt første for året.
PS! Vard 2 tapte 1-8 for FKH 2 i åpningskampen. Flere stiller nå spørsmål om hvor lenge dette laget holder sammen…
Nye bytter for Skjold: Bytter ut Sander Hettervik og Jonas Staurland. Inn kommer Sindre Herland og Åsmund Håheim. Sistnevnte debuterer i serien etter det vi finner ut…

Åsmund Håheim.

82 minutter: 1-7 Espen Helgeland den tidligere Skjold-spilleren og lederen reduserer.
87 minutter: 1-8 Berge Ohm. Skjold vil ikke være dårligere enn FKH 2 og Ohm satte baklengs nummer 16 på Vard-keeperen på de to første kampene..
89 minutter: 1-9 Mats Steinsland. Vi gav han feilaktig et mål i papiravisen mot KIL. Nå kom det. Og det var det siste som skjedde i Haugesund.