Oda Helene Sunde Svendsen, Ida Vaka og 
Linn Christina Larssen tok medaljene i 64-kilos klassen. Foto: Dag Rønnevik
Oda Helene Sunde Svendsen, Ida Vaka og

Tre medaljer til Tysvær VK i junior NM

Det ble tre medaljer til Tysvær Vektløfterklubb under helgas NM Junior. Ida Vaka, Guro Svendsen og Andrine Sandved Hestenes fikk alle komme opp på pallen i Bergen.

Det var denne gang 39 damer og 23 herrer som fulførte totalt.
– Vi er svært godt fornøyd med resultatene under NM i Bergen. Ida Vaka 2.plass, Guro Svendsen 3.plass og Andrine Sandved Hestenes 3.plass i sine klasser. Alle våre deltakere gjorde en veldig bra innsats. Guro gjorde en god innsats og var bare 3 kg. unna fra å ta 2.plass. Ida Vaka imponerte etter at undertegnede gjorde en tabbe under couchinga. Jeg fikk ikke med meg at noen av løfterne gikk fortere unna en beregnet slik at det ble litt kort på oppvarminga og vi måtte korte ned på antall løft. Ida kunne ikke klart en bedre plassering denne gang, uansett, så veldig bra. I 71 Kg klassen var det en voldsom fight om medaljene og 2. og 3. plassen. Solveig Helene Smistad, klassevenninna fra HTG, trakk det lengste strået her og tok 2. plass. Andrine Sandved Hestenes fikk 3.plass og Marthe Knutsen 4. plass. Det var også veldig kjekt at de ungdommene som deltok fikk bra plasseringer, og samtlige satte personlige rekorder. Jeg ønsker også å trekke fram at sju av disse går på HTG. Vi har et veldig bra samarbeid der, og noen av utøverne har bare vektløfting som tillegg til den opprinnelige idretten sin, sier trener og leder i Tysvær VK, Dag Rønnevik..

Her er alle resultatene. Merk at det første taller er klassen de stiller i:

55 Stina Grinde 35 48, 6. plass Junior
59 Guro Svendsen 35 50, 3. plass Ungdom
64 Ida Vaka 2.plass 55 70, 2. plass Junior
64 Synneva Johannesen 45 61, 4. plass Junior
64 Nora Liknes 47 52, 5. plass Ungdom
64 Emma Wulfsberg 40 51, 6. plass Junior
64 Tuva Sørdal 41 46, 8. plass Ungdom
71 Andrine Sandved Hestenes 60 73, 3. plass Junior
71 Marthe Knutsen 55 73, 4. plass Junior
71 Tine Pedersen 53 63, 6. plass Ungdom
71 Caroline Samuelsen 43 51, 9. plass Junior

TVK ønsker også å skryte litt over våre deltakere fra nærklubbene. Hanna Rullestad, Haugesund Vektløfterklubb, er jo også opprinnelig Tysværbu og kjempet seg til en 2 plass i klassen sin. Ungdommen Cia Severinsen, Haugesund Vektløfterklubb, fikk en flott 7.plass og Solveig Helene Smistad, Stavanger Vektløfterklubb, fra Haugesund fikk en flott 2. plass. Hun går på HTG.
55 Hanna Rullestad 2. Plass Junior
71 Cia Severinsen 7. Plass Ungdom
71 Solveig Helene Smistad 2. Plass

Også veldig kjekt at TVK har fire løftere blant topp 20 totalt på NM Junior.