Tomine Haraldseid scoret kampens første mål. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Tomine Haraldseid scoret kampens første mål. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Tysværdamene vant vanskelig bortekamp

Forus/Gausel ble sett på som en svært vanskelig bortemotstander. Vel, for Tysværdamene er ingenting umulig.

For det begynte bra og endte enda bedre. Mål av Tomine Haraldseid, Lena Litlehamar og Emma Askeland sørget for en solid 3-0-seier.
– Det var så deilig. Vi har slitt mot disse før, men var veldig konsentrerte i dag og vant helt fortjent. Vi orket å løpe i 90 minutter og da er vi gode, sier Emma Askeland.
– Jentene viste spilleglede, holdt i ballen og sørget for at det ble vanskelig for Forus/Gausel å få til noe offensivt. Vi hadde utrolig mange sjanser og kunne fort ha vunnet med mer. men dette var en skikkelig god kamp fra vår side, og viser litt av nivået vi har inne, sier trener Trond Helge Erland.
Tysværdamene var i føringen i hele kampen, og solid laginnsats gjorde at hjemmelaget aldri klarte å slå tilbake.

Her er en kort oppsummering fra kampen:
Tysvær damene var litt spente før møte borte mot Forus/Gausel. Hjemmelaget startet best, men etter hvert fikk Tysvær lagt ballen ned og spilte virkelig god fotball.
Tomine Haraldseid scoret ett kjempemål fra 30 meter etter 28 minutter.
Midtbanen jobbet godt begge veier og etter 41 minutter doblet Lena Litlehamar etter litt klabb og babb i 16 meteren ledelsen fortjent til 0-2.
2. omgang viste at Tysvær hadde vilje og guts å økte etter 77min til 0-3 på ett flott skudd fra 20 meter av Emma Askeland.

Mer om kampen og spillerbørs i avisen på torsdag,