Ava Skrunes lagde mye trøbbel for topplaget Lura. men det endte med 4-4 og poengdeling på Troppene. Foto: Alf-EInar Kvalavåg

Rysta serielederen og fikk med seg ett poeng

Det var en skikkelig rotekamp som hadde det meste. Flotte mål, tabbemål og mye godt spill. kanskje like greit at at Tysværdamene og Lura spilte uavgjort 4-4.

Det begynte på verst mulig måte for vertskapet i Tysværvåg. Allerede etter fire minutter spratt ballen over keeper Oda Erland og i mål. Björg Bjarnadottir var sist på ballen og sendte litt dårlige «vibber» nedover ryggen på det rimelig store publikummet.
Men i stedet for å blir frustrerte så reiste hjemmelaget seg og Malene Sørenes satte fart like etter. Hun løp fra backen og la et perfekt innlegg som Cecilie Apeland scoret like vakkert på.
– Vi fikk en dårlig start, men ristet det av oss. Etter en litt masete åpning fikk vi ro og ballen gikk langs bakken. Flott av Malene og Cecilie, som begge spilte en god kamp, sier kaptein Mia Gabrielle Thorvaldsen.
Men en svært innholdsrik 1. omgang var langt fra over. 25 minutter spilt og gjestene er tilbake i ledelsen. Tre minutter senere er Solveig Egge på rett sted og til rett tid da en retur fra tverrliggeren daler ned i beina på henne og hun pirker inn 2-2. Etter 35 minutter er hjemmelaget i ledelsen. Cecilie Apeland er på nytt involvert, men denne gangen er det lena Litlehamar som pirker ballen i mål etter klabb og babb. En eventyrlig 1. omgang ble avsluttet med et selvmål etter en corner og et rart straffemål til gjestene. Først scoret de, men måtte ta straffen på nytt. Så reddet Oda Erland, men Björg Bjarnadottir scoret på returen og dommeren blåste av. Etter en kort diskusjon var det mål og pause han hadde blåst for. Etter 45 svært så innholdsrike minutter.

Nedtur
De siste 45 minuttene kunne ikke bli like innholdsrike som de første. Men etter en time sendte den tidligere toppseriespilleren Marie Bakke i vei et skudd fra 40-50 meter. Det hadde en fin retning hele veien og dalte ned i bak en tydelig frustrert Erland i Tysvær-målet. Gjestene jaget seier, og hjemmelaget kunne røvet med seg alle tre poengene mot slutten. Men det endte 4-4, som er er greit resultat fra en kamp som inneholdt alt.
– Vi gav aldri opp og fortjente poeng, sier kaptein Thorvaldsen.
– Nå fikk vi kjenne på toppnivået og vi klarte oss bra. Det ble for mye rart som preget kampen, men tidvis var det bra kvalitet på spillet. Vi er kanskje ikke fysisk sterke nok mot slike rutinerte spilere, men da ballen kom ned på bakken og dte ble spill var vi med. Jeg er fornøyd med resultatet og gjennomføringen i 90 minutt.Men her var det en del å snakke om, sier trener Trond Helge Erland.

Flere kommentarer og mer om kampen i papiravisen på torsdag. Da kommer også årets tredje spillerbørs.

Mia Gabrielle Thorvaldsen og Björg Bjarnadottir hadde mange dueller i kampen.

Solveig Egge pirker inn 2-2.

Lena Litlehamar løp og løp. Hun fikk betalt med en scoring og var på nytt en av banens beste spillere.