Espen Eriksen Trio og Andy Sheppard under årets Maijazz i Stavanger.
Foto: Trine Nessler Wichmann
Espen Eriksen Trio og Andy Sheppard under årets Maijazz i Stavanger.

Fantastiske tilbakemeldinger

Espen Eriksen Trio og Andy Sheppard var med og åpnet årets Maijazz i Stavanger. Responsen er overveldende.

Etter konserten tok det ikke lang til før lovordene haglet over grindebuen som sammen med sin trio har lagt flere større arrangement bak seg denne vinteren og våren.
– Jeg var så heldig å få oppleve konserten med Espen og de, og det var helt fantastisk. Nesten så jeg vil si det beste jeg har hørt på svært lenge. Dette var gøy, sier festivalleder Per Hasse Andersen.
Også musikkskribent Tor Hammerø var ute med en rosende omtale av kvartetten.
– Med Eriksens låtunivers som fundament, ble vi tatt med på en inderlig reise der det vakre, ofte lett melankolske er de viktigste ingrediensene. Eriksen er en melodiker av klasse og både norske og engelske medspillere er med han på alle vis, skriver Hammerø.

Solid festival
Espen Eriksen er selvsagt fornøyd, både med responsen og konserten.
– Vi spilte mest fra den siste plata vår som vi gjorde med Andy, men også noen gamle «hits». Det er veldig stas å spille på Maijazz. En solid festival med et lyttende og dedikert publikum, seier pianisten.
Denne uken spiller de også åpningskonserten på Anjazz – Hamar Jazzfestival.
– Utover våren og sommeren skal vi spille i Skottland og Tyskland med trioen. Sammen med Andy spiller vi Leeds Jazzfestival og en klubbkonsert i London. I august spiller vi på en festival i Romania (Transylvania) i et slott på en klippe, og slottet er knyttet til Dracula-myten. Hele kunstsamlingen til den siste dronninga av Romania er utstilt i det som vanligvis er et museum, men vi får bo der hele helga under festivalen. Det kommer nok til å bli veldig stilig, forteller en travel Eriksen.
Maijazz er et treffsted i Rogaland der mange i bransjen og deres publikum treffes. Konsertene har et fint spenn, og høster mye ros. Og midt oppe i dette, en tysværbu som sammen med sin trio og sin engelske gjest, absolutt leverte varene.