Aleksander Gundersen (t.v.) og Daniel Aarås sammen med Vard-trener Kolbjørn Fosen (i midten). Foto: SK Vard
Aleksander Gundersen (t.v.) og Daniel Aarås og Vard er klare for 2. divisjon. Foto: SK Vard

«Tysværbuane» fikk bank av Djerv 1919

Med en fantastisk ramme rundt kampen og et hjemmelag for anledning i retrodrakter i forbindelse sitt 100-års jubileum, fikk vi se mål, røde kort og en fortjent hjemmeseier. Vår mann Aleksander Gundersen var en av dem som måte forlate banen.

Av Joachim Kvalavåg
Første omgang startet meget svakt. En sterk vind sørget for mange lange baller som gikk ut av spill og over gjerdene på Djervbanen. Mye venting og stopp i spillet, men etter en sjansefattig første halvdel tok det seg opp mot slutten av omgangen. I det 36. minutt får Djerv en gavepakke fra Vard-keeper Thomas Kinn, som først gir bort ballen i farlig område før han ikke klarer å redde et svakt skudd som sniker seg i mål. Og i minuttet før pause scorer Djerv igjen. Et glimrende slått innlegg etter dødball treffer hodet til Jørgen Voilås og dermed har to tidligere Vard-spillere gitt hjemmelaget en 2-0-ledelse til pause.

Amper 2. omgang
I 2. omgang er Vard mer med og triller en del ball uten å skape noe særlig med målsjanser. Og når Djerv 1919 får en dødball i farlig posisjon avgjøres kampen. Djerv-stopperen Eivind Espeland header inn 3-0 og kampen er punktert. Tidligere Skjold-spiller Aleksander Gundersen kom inn for Vard i det 65. spilleminutt og markerer seg etter to minutter ved å få et gult kort etter noen tøffe dueller på midten. 20 minutter senere pådrar han seg også sitt andre gule kort for dagen og må dermed tusle i garderoben. Vard-spillerne er tydelig frustrerte og også Robert Kling får rødt kort.
Daniel Aarås startet kampen for Vard og ble byttet ut etter 60 minutter uten å markere seg.
Roy Miljeteig har den siste uken vært syk, men var likevel med i troppen. Varmet opp en stund, men satte seg når Djerv 1919 punkterte kampen.