Lars Megne Ullvang er på vei mot VM, som starter torsdag. Foto: Morten Asbjørnsen
Lars Magne Ullvang vant b-finalen og ble syk. Foto: Morten Asbjørnsen

Ullvang vant viktig seier på hjemmebane

Lars Magne Ullvang vant den viktig seieren han trengte på K1 1000 meter på hjemmebane i Tysværvåg. I morgen fortsetter festen for Tysvær-padlerne på hjemmebane.

I dag var det klart for første dag av Norges Cup åpningen i padling i Tysværvåg med Tysvær kano- og kajakklubb som arrangør. 160 utøvere fra 13 forskjellige klubber skal i helgen møtes i 119 løp. Første dag bød på mange spennende oppgjør men kanskje det mest spennende oppgjøret kom på K1 1000m i senior herrer klassen med hjemmefavoritt Lars Magne Ullvang i hovedrollen i hard kamp mot Jon Amund Vold fra Oslo KK. Ut fra start tok Jon Amund ledelsen og la seg 1 båtlengde foran Lars Magne, stillingen holdt seg helt til det gjenstod 150m da Lars Magne satte inn siste sluttspurt og tok innpå sakte men sikkert. Først 2m før mållinjen overtok Lars Magne ledelsen for første gang og gikk i mål 0,3sek foran. Med det vant Lars Magne det viktige uttaksløpet til World Cup og European Games og ligger dermed bra an til å få en plass til de nevnte konkurransene.
Senere på dagen vant Lars Magne K2 1000m i senior herrer sammen med Eivind Vold fra Oslo KK etter et meget bra løp i vanskelige forhold med sterk sidevind.

Elise Erland har i år tatt steget opp i seniorklassen og markerte seg godt i debuten med 3. plass på K1 1000m og K1 200m før hun vant K2 500m sammen med Maria Virik fra Bærum. Dermed har Elise fått en meget god start på sin seniorkarriere hvor hovedmålet i år er å kvalifisere seg til U23 EM senere i sommer.

I de yngre klassene viste også arrangørklubben godt igjen. I U18 herrer klassen padlet Leander Helgesen inn til 2. plass på K1 200m, 4. plass på K1 1000m og 1. plass på K2 1000m. I U16 herrer vant bursdagsbarnet Nicolai Lønning sine første Norges Cup løp da han gikk av med seieren både på K1 200m og K1 langløp, testt fulgt av klubbkompis Sander Askeland som tok henholdsvis 2. plass og 3. plass i samme løp.

I 14 års klassen har Tysvær mange fremadstormende utøvere med blant annet Emil Fjeldheim, Kjerand Helgesen, Ole Kristian Skåren, Stine Egge og Mathilde Egge som alle fikk flere gode plasseringer i sin klasse i dag.

I morgen avsluttes Norges Cup åpningen med K1 500m for alle aldersklasser.