K1 200m U16 herrer: f.v Sander Askeland (Tysvær KKK), Nicolai Lønning (Tysvær KKK), Ivar Buch (Flekkefjord KK). Foto: Chris Wilhelmsen:

Strålende dag for padlerne

I dag fortsatte Norges Cup åpningen i padling med andre og siste dag hvor 500m stod på programmet for alle aldersklasser og Tysvær-padlerne fortsatte der hvor de slapp i går.

Av Lavrans Eikje
Lars Magne Ullvang fosset inn til seier på K1 500m i senior herrer klassen og vant dermed alle 3 løp han stilte opp i denne helgen og har dermed sikret seg en plass til World Cup i Poznan, Polen 23-26. mai og European Games i Minsk, Hviterussland 25-27. juni på K1 1000m.
Elise Erland sikret seg i går 3. plass på K1 200m og 4. plass på K1 1000m i sin debut i senior damer klassen, i dag fulgte Elise opp med en ny 4. plass på K1 500m og Elise har dermed meldt seg på i kampen om en plass på World Cup laget og til det norske U23 laget som skal til U23 EM senere i sommer.
I U18 klassen padlet Leander Helgesen også i dag et sterkt løp på K1 500m hvor han tok 3. plassen, Leander sikret seg med det pallplass på 2 av 3 distanse i sin debut i U18 klassen.
I U16 klassen har Tysvær et sterkt lag med Nicolai Lønning, Sander Askeland, Marius Alne og Gudmund Staupe. I går sikret Nicolai seg seier på både K1 200m og K1 langløp mens Sander Askeland var på pallen i nevnte løp. På dagens K1 500m var Sander sterkest og padlet inn til seier på distansen etter et godt gjennomført løp. Nicolai måtte i dag ta til takke med 3. plass i samme løp. Marius og Gudmund padlet gode løp både i går og i dag og var topp 10 på flere av distansene i helgen og viser at Tysvær har det sterkeste laget i U16 klassen.
I 14 års klassen har Tysvær en ny generasjon på gang med Emil Fjeldheim, Kjerand Helgesen, Trygve Hammarqvist, Ole Kristian Skåren, Mikal Totland, Mathilde Egge, Stine Egge og Mari Rossebø som alle gjorde en flott innsats i helgen og sikret seg flere gode plasseringer.