Lars Megne Ullvang er på vei mot VM, som starter torsdag. Foto: Morten Asbjørnsen
Lars Magne Ullvang vant b-finalen og ble syk. Foto: Morten Asbjørnsen

Ullvang fikk «litt» revansje

Etter å måtte takke med en b-finalen, slo Lars Magne Ullvang tilbake og vant den. Han hadde fortjent bedre. Her er oppsummering av helgas WC i Polen.

Av Lavrans Eikje
Lørdag:
I dag padlet Lars Magne Ullvang B-finale på K1 1000m under World Cupn i Poznan, Polen. Etter en noe skuffende semifinale på samme distanse i går skiftet Lars Magne til et mer offensivt løpsopplegg foran dagens finale hvor planen var å være med å prege løpet helt fra starten av. Lars Magne åpnet derfor løpet noe hardere i dag og etablerte seg i tetgruppen på 4-5 mann, opp mot passering 500m hadde Lars Magne størst fart i båten og tok over ledelsen i løpet sakte men sikkert. Med ca 250m igjen kom franskmannen Cyrille Carre opp på siden av Lars Magne men da det stod igjen 200m satte Lars Magne inn den siste sluttspurten og dro i fra igjen og vant med ca 1 båtlengde.
Med dagens løp viste Lars Magne at han hører hjemme på et høyere nivå enn det han fikk vist i gårsdagens semifinale, noe som løfter motivasjonen frem mot European Games i slutten av juni.

Søndag:
I formiddag padlet Elise Erland fra Tysvær kano- og kajakklubb semifinale på K2 200m sammen med Kristine Amundsen fra Bærum KK under siste dag av World Cup i padling i Poznan, Polen. De norske jentene padlet det de var gode for og kom i mål på 7. plass men det holdt ikke til videre avansement til finalen dessverre.

I ettermiddag var planen at Elise skulle padle K2 500m mix sammen med klubbkamerat Lars Magne Ullvang. Dette er en ny distanse som det internasjonale padleforbundet satser på. Dessverre har Lars Magne blitt syk over natten og han ble derfor erstattet med Daniel Salbu fra Fana KK. Elise og Daniel padlet inn til en 6. plass i forsøksheatet noe som ikke holdt til videre avansement.

Helgen har vist at nivået i internasjonal padling er høyt, men Lars Magne viste også at han har nivået inne da han vant B-finalen på K1 1000m lørdag og dermed ble nr 10 totalt på distansen. Neste internasjonale konkurranse er European Games i Minsk, Hviterussland 25-27. juni hvor Lars Magne skal padle K1 1000m mens Elise Erland satser videre mot U23 EM i juli.