10 andunger i «andadammen» er ikke et vanlig syn. Foto: Tore Erland
10 andunger i «andadammen» er ikke et vanlig syn. Foto: Tore Erland

Liv i «andadammen»

– I dag fikk jeg se noe som jeg aldri før har sett i Førrestjørna (vatnet på oppsiden av tunnelen i Førre) og det var en andemor med 10 unger. Bare 10 unger i seg selv er vel en liten sensajon? Men er også første gang jeg ser andeunger i dette vatnet. Er vant med at svanene har unger her og dessverre har de mistet 1. Så nå er det bare 5. Men kan ikke huske å ha sett andeunger her. Det er vanligvis mye ender her. Men om våren så forsvinner en god del av dem og blir vekke noen månder. Så regner med at de er en helt annen plass der de evenuelt har reir, egg og får unger og kommer tilbake om sommeren når ungene er store. For midt på sommeren er de fleste tilbake. Så jeg har aldri sett andeunger ved dette vatnet før i dag og da en and med 10 unger. Som sagt kan ikke jeg huske det. Men det kan jo har vært tidligere også uten at jeg kjenner til det, skriver Tore Erland i en e-post til oss.