Satser på mer gull i helga, gliste ungdommene Leander Helgesen, Nicolai Lønning, Sander Askeland og Marius Alne etter NM-gullet på sprintdistansen under NM på hjemmebane.
Flere av disse skal til østlandet og padle i helgen. Leander Helgesen, Nicolai Lønning, Sander Askeland og Marius Alne.

Ny stor padlehelg

Førstkommende helg blir det arrangert tre forskjellige padlekonkurranser hvor Tysværpadlerne deltar.

Allerede fredag blir det arrangert Oslo Kajakksprint som en en 150m knock-out sprint på Aker Brygge. Her padler man to og to og kun vinneren går videre til neste runde i en form for showløp.

Lørdag er det klart for Norges Cup 2 ved Oslo kajakklubb i Bestumkilen. Her skal det konkurreres over 500m og 1000m. Tysvær kano- og kajakklubb stiller med alle sine beste utøvere i U16, U18 og seniorklassen. For Elise Erland blir Norges Cup stevnet meget viktig med tanke på uttak til U23 EM i juli, Elise viste under Norges Cup åpningen på hjemmebane i mai at hun tilhører Norgestoppen og med en god konkurranse til helgen bør Elise ligge godt an til en plass i troppen til U23 EM. I senior herrer klassen er det foreløpig noe uklart om Lars Magne Ullvang skal delta. Lars Magne forbereder seg for tiden til European Games som arrangeres i Minsk, Hviterussland 25-27. juni og en eventuell deltakelse på Norges Cep 2 blir tatt like før helgen dersom landslagsledelsen og Lars Magne anser det som hensiktsmessig å legge konkurransen inn i treningsprogrammet for helgen. I U18 klassen stiller TKKK med Leander Helgesen og Karl Kristian Kyvik som begge kjemper om en plass på U18 laget til Nordisk mesterskap i Sverige. Leander Helgesen er ventet å kjempe om pallplasser til helgen og det blir spennende å se om han kan ta steget helt opp på toppen av seierspallen. I U16 klassen viste Tysværpadlerne at vi har det sterkeste laget i denne klassen under Norges Cup åpningen på hjemmebane i mai hvor Nicolai Lønning vant K1 200m og K1 langløp mens Sander Askeland vant K1 500m. Til helgen jakter disse guttene flere seire, i tillegg kjemper Gudmund Staupe og Marius Alne om en plass på U16 laget til Nordisk mesterskap i august og de er derfor nødt til å oppnå flere topp 10 plasseringer i helgen for å kjempe seg inn på laget, noe de er kapable til.

Søndag er det klart for NM maraton på Setskog ved svenskegrensen. Her konkurreres det på en rundbane på noen få km med varierende antall runder avhengig av alderklassen, felles for alle er at de mellom hver runde skal gjennomføre overbæring hvor de hopper ut av kajakken på en strand og løper ca 100m langs stranden med kajakken i hendene før de setter seg i kajakken igjen og padlere videre på neste runde. Også her er det forventet at Tysværpadlerne vil være med å kjempe om de jeveste medaljene i sine klasser.