Kjetil Sørlie, Camilla Kallevik og Laila Nemeth  Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Kjetil Sørlie, Camilla Kallevik og Laila Nemeth hadde god grunn til å smile i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Fikk det slik de ville – til slutt

Alle i kommunestyresalen mente at det nye ridesenteret er både viktig og flott. Sjelden har en klubb fått så mye skryt før de er i gang med noe som helst. Men om de skulle få 5,1 millioner nå, var det mer diskusjon rundt. Flertallet sa ja.

Det ble ikke uventet mange som ville si noe når det nye ridesenteret på Skeiseid dukket opp på sakskartet i kommunestyret i kveld. Dekning av et eventuelt underskudd, og en bevilgning på 5, 1 millioner kroner til investeringer nå, sto på dagsorden.
Spesielt ordfører Sigmund Lier og varaordfører Ola S. Apeland hadde mye på hjerte. Begge kom med rosende beskrivelser av både klubb, samarbeid og anlegg. Lier ville gi deler av summen på 5,1 millioner nå, og ville komme med resten når Haugesund, Etne og Sveio blir med på spleiselaget på det interkommunale anlegget.
Etter en lang debatt, så ble det gitt 5,1 millioner kroner til anlegget, nå.

Fantastisk
Dermed ble det spontan jubel fra galleriet der mange hestevenner hadde funnet veien.
– For oss var dette helt fantastisk. Nå kan vi gjøre de innkjøpene som må til for at Mattilsynet kan godkjenne anlegget slik at vi kan komme i gang med driften som igjen vil gi oss inntekter. Å sitte på galleriet å høre på alle de rosene ordene var stort, og vi har hatt full støtte fra Tysvær kommune i hele denne prosessen. I morgen kjører vi på og får ting på plass, sa trioen Camilla Kallevik, Laila Nemeth (Indre Haugaland Ryttersportsklubb) og Kjetil Sørlie fra Faxi Islandshestforening .
– Det var to forslag. Hva tenker dere om det?
– For oss var det helt fantastisk å få dette på plass nå. Vi tvilte vel ikke på at vi skulle få pengene en dag, men at de kommer nå letter arbeidet vårt mye, sier trioen med store glis.

Mer om kommunestyremøtet i papiravisen på torsdag.