Så glad og lettet blir en når en vinner NM-gull på K1 1000 meter. Elise Erland var suveren.
Elise Erland er på vei til et nytt nordisk. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Elise i spissen for en sulten gjeng

Til helgen arrangeres Nordisk Mesterskap i padling i Jønkøping, Sverige. Flere av tysværbuene som deltar er sultne på medaljer.

Hele fem utøvere fra Tysvær kano- og kajakklubb er tatt ut til å representere Norge. På U16 laget finner vi Sander Askeland, Nicolai Lønning og Marius Alne. Disse ungdommene har trent godt over flere år og Nicolai og Sander var med til Nordisk også i fjor mens Marius får sin landslagdebut til helgen. Guttene har flere spennende distanser til helgen og det blir ekstra interessant å se K4 1000m hvor Tysvær-guttene sitter i samme båt sammen med Ivar Buch fra Flekkefjord.

På U18 laget har TKKK Leander Helgesen som har gjort store fremskitt de siste årene. Også for Leander vil K4 distansene til helgen være spennende og sannsynligvis der hvor Leander sammen med resten av juniorlaget har størst sjanse på medalje.

På U21 laget har TKKK Elise Erland som har deltatt i Nordisk Mesterskap i mange år og som senest i fjor tok flere medaljer under Nordisk. Elise har ambisjoner om medaljer på flere distanser i år også både i K1 og K2.