Storslaget på toppen av Alvanuten. Blest leverte og folk møtte opp. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Storslaget på toppen av Alvanuten. Blest leverte og folk møtte opp. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

For en herlig «Blest»

Folk kom og Blest leverte. Toppkonsertene i Tysvær bør tilbake å bli en årviss tradisjon. Hvor mange som fant veien til topps er vanskelig å si, men godt over 1000 må det ha vært.

Det blåste godt, men med temperatur på rundt 20 grader ble det en herlig kveld på toppen av Alvanuten. Kvartetten i Blest kom og leverte et flott knippe av sine mest populære sanger. Paul Hansen, Calle Apeland, Marie Klåpbakken og Torbjørn Økland sprudlet i sønnavinden.
De startet festen foran det som skal ha vært rundt 1000 tilskuere med låten «Oslo» som skiftet navn til både Alvanuten og Tysvær underveis.
– Vi hørte dessverre ikke så mye til publikum underveis for de hadde skikkelig motvind. Men det er kjekt å høre at folk sang med, sier Paul Hansen etter den rundt 40 minutter lange konserten.
– Dette var en stor opplevelse. Tenk å samle så mye folk på en så tøff plass. Dette var stort for oss, sa fiolinist Marie Klåpbakken som hastet videre til 100-årsfesten til Suldal Transport der hun skulle spille sammen med «Staut». Fra deres fest i næringsparken kunne de se lyskasterne på Alvanuten.

Taktfast
Publikummer som var en fin blanding av ung og voksen sang med og klappet. Det inspirerte bandet til å presse inn en ekstra låt, før folket måtte komme seg ned den glatte stien før mørket kom.
– Skikkelig kjekt at vi fikk være med på dette. For et publikum. Kan slå fast at folk her på Vestlandet ikke bryr seg noe særlig om at det blåser litt, sier bassist Calle Apeland.
Smilte gjorde også kultursjef Anders Netland. Værmeldinger og våkenetter er over. Det ble kanonsuksess.

Mer fra toppkonserten i papiravisa på torsdag.

Dronebilde att av Erlend Bjelland. Konsert med Blest på Alvanten.