Dag Frode Tønnesen var svært nær ved å sette denne. Men den gamle storskåraren fekk seg eit mål i kveld også då Stegaberg vann 5-0 over Ferkingstad. Ferkingstad-spelrara er Joakim Kristoffersen og Kristoffer Sele. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Dag Frode Tønnesen har hatt mange gode stunder på gressbanen til Stegaberg. Her da Stegaberg vant 5-0 over Ferkingstad i 2015. Ferkingstad-spillerne er Joakim Kristoffersen og Kristoffer Sele. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Spesiell kveld for «Dagi»: «Mitt andre hjem»

Stegaberg-trener Dag Frode Tønnesen grugleder seg til kveldens kamp mot Djerv 1919 2 på Frakkagjerd stadion. Det blir et farvel med naturgresset.

Stega – Djerv 2 i dag kl 18 – Frakkagjerd gress for siste gang! Håper å se mange denne kvelden, sier Dag Frode Tønnesen.

Stegaberg sin mest kjente og alltid tilstedeværende trener har blandede følelser før kveldens kamp.
– Det er alltid en ekstra spenning på kampdager, men i dag sitter jeg med blandede følelser. Frakkagjerd stadion skal bli ny, det skal i løpet av vinter/vår legges nytt kunstgressdekke og flott løpedekke – blir ett steinbra anlegg. Men for meg som har hatt denne gressbanen som mitt andre hjem i voksen alder er det med blandende følelser. Her har jeg vært tre ganger i uka i 20 år som A-lags spiller, og i dag er siste gang jeg entrer denne gressmatta, sier Tønnesen.

Vårslepp
– Min generasjon (nå hørtes jeg steingammel ut) elsker å ha gress under knottene. Hver vår når gressbanen ble åpnet for sesongen var det som å sleppe en haug med kyr ut, alle sprudlet og fikk ny giv, nå kunne du sklitakle uten å få kjøttsår på halve låret, nå kunne keeperne begynne å slenge seg etter ballen og nå kunne vi skylde på banen om pasning eller skuddet var dårlig. Men min generasjon er ikke fremtiden. Så derfor er det helt fantastisk at Stegaberg IL nå får nytt banedekke og løpedekke på stadion, her ligger grunnlaget for mer og ny aktivitet hele året. Barn og ungdom som vokser opp nå er heldig, tenk for en utvikling på både på anlegg og ikke minst fritidstilbud valg vår barn har i dag, sier Stegaberg-treneren som vil takke.

Frakkagjerd gress:
Takk for alle mange minner
Takk for alle seierne du har gitt
Takk for alle ujevnheter som vi har kunnet bruke som unnskyldninger på elendige pasninger eller skudd
Takk for gode dager med strøkent og akkurat passelig mykt underlag
Takk for elendige dager med sørpe og gjørme
Takk for alt!
Heia Stegaberg, Heia Tysvær kommune
HEIA IDRETTEN

Dette bildet er nøyaktig 13 år gammelt. Dag Frode Tønnesen (t.v.)