Rundt 80 deltakere trosset regn og vind og deltok i årets Tysværitt. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Rundt 80 deltakere trosset regn og vind og deltok i årets Tysværitt. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tysværrittet: Vinneren helt i 100

100 syklister var påmeldt til årets Tysværritt- Dårlig vær ødela for mange, men ikke for vinneren Svein Erik Haugland. Han var sterkest i den siste bakken opp Alvanutvegen og vant suverent.

– Dette var helt fantastisk kjekt. Vi var to som rykket og presset hverandre nesten hele runden. I den siste bakken var han tom for krefter og jeg fikk det rimelig lett. Dette var en herlig seier, smilte Svein Erik Haugland på toppen av Alnanutvegen.
Snaut 80 av de påmeldte trillet i mål. Best i dameklassen var Kristin Sønnesyn fra Voss. Hun brukte 2.04.55. Haugland kom i mål på 1,53,14.
– Det er bedre enn vinnertiden i fjor og grunnen er at vi kjørte rimelig hardt hele veien. Prøvde å ikke tenke på sistebakken før det var ti kilometer igjen. Da måtte jeg være litt taktisk lur, smilte vinneren fra Tasta.
Det må også sies at Sønnesyn ble «påkjørt» av slitne syklister på vei nedover bakken, men kom seg likevel trygt i mål.

Kyte nummer 19
En av de første vi registrerte over mål fra Tysvær var Knut Ove Kyte. Også han var i mål før bestetiden i fjor og fikk registrert 1,56,17.
– Det var skikkelig hardt tempo hele veien. Det gikk i rykk og napp og det var lite muligheter for å slappe av. Greit nok gjennomført for meg, selv om det ble både vått og en del motvind mot slutten, sier Kyte som sykler for arrangøren CK Haugaland.

Bra arrangement
Selv med barnearrangementet Babeluba i Aksdal, og mye folk, gikk rittet uten særlige tekniske problemer. Et par av rytterne var i bakken, men ble hentet av et solid arrangementkorps. I mål var det rigget både varmetelt og solid servering. Selv om det var en del slitne kvinner og menn å se, var det stort sett bare smil og svært god stemning.

Resultatene finner du her: https://live.eqtiming.com/49626#result:185444-0-1090551-1-1-

Vinneren Svein Erik Haugland i mål i toppen av Alvanutvegen.