Dyktige jazzmusikere takker for seg i festiviteten. Espen Eriksen, Lars Tormod Jenset, Andy Sheppard og Andreas Bye. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Dyktige jazzmusikere takker for seg i festiviteten. Espen Eriksen, Lars Tormod Jenset, Andy Sheppard og Andreas Bye. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Strålene musikere – strålende låter

Espen Eriksen, hans trio og Andy Sheppard kom «hjem» og leverte et strøkent sett med låter fra sitt rikholdige arkiv. Og musikalsk er det en nytelse å høre på.

Hjem og hjem fru Blom, i kveld var Festiviteten treffpunkt for jazzglade mennesker, spesielt fra Tysvær. Et knippe andre haugalendinger var også å se i byens storstue. Sammen med tidligere og nåværende leder av Sildajazzen var det et kvalifisert publikum som tok i mot grindebuen Espen Eriksen.
Trioen som sammen med den britiske saksofonisten Andy Sheppard har spilt en rekke kritikerroste konserter både her hjemme og i utlandet, viste hvorfor. Musikalsk er kvartetten på scenen av internasjonalt snitt. Det er det ingen tvil om. Maestro Eriksen leverer ved sitt piano og binder det hele sammen. Sheppard har satt sitt preg på trioens låter og det er nytt og spennende, selv om noen av originalene fungerer bedre for et allment publikum.
Likevel er det fort gjort å bli sittende å se og høre på bassist Lars Tormod Jenset og trommeslager Andreas Bye. For å bruke en slitt klisje: WOW.
Spesielt Bye er verdt en konsert alene. Han spiller på trommer og tryller frem både rytme og soloparti fra sitt nokså lille trommesett gjennom hele konserten. Det er ingen ende på improvisasjon og rytme hos Bye.
Det samme hører man fra kontrabassen. Eriksen sine låter er vel og beundringsverdig tatt hånd om av stødige Jenset. Rett nok har de «rotet» bort tidenes bassolo i «Anthem», men la gå. Jenset tryller likevel så det holder.
Åtte låter over drøye 95 minutter ble en flott opplevelse hvor detaljer, samspill, gode låter og dyktige musikere imponerer. Slik trenger vi på Haugalandet og slikt trenger vi i Tysvær.

Det ble en fin kveld for tysværbuen selv om vi måtte kjøre til byen.

Mer om konserten i avisen på torsdag.

Konsert

Terningkast 5

Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard
Festiviteten
Ca 100 fremmøtte
Dette spilte de:
Above The Horizon, Grinde, Perfectlu Unhappy, Indian Summer, Suburban Folk Song, Anthem, 1974 og In the Mountains.
1.40 timer