Gøran Kallevåg redder ett poeng for Skjold med dette skuddet tre minutter før slutt. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Gøran kom inn og reddet dagen

Det så beksvart ut for Skjold mot Klepp. Gjestene ledet 2-0 og burde styrt det inn. Da dukker Gøran Kallevåg opp.

Det var to ting de ble snakket om i Grinde etter en traust kamp mellom Skjold og Klepp. Vegard Steinsland og Gøran Kallevåg.
For å ta Steinsland først. Hodeskaden han fikk mot Åkra var tydeligvis leget, for hardhausen stolte fra start. Hvor lurt dette er, var det flere som hadde meninger om. Men i 1. omgang var det uansett aldri fare på ferde. Det var knapt nok en duell, og helt greit at Preben Stangeland sin scoring var den eneste.

Ta tak
I pausen var det en lite fornøyd Skjold-trener som var i aksjon i garderoben.
– Det var ikke bra i det hele tatt. Heldigvis delte spillerne den oppfatningen og lovet mer trøkk etter hvilen. Det som skjedde var selvsagt en midt i «trynet» på oss, sier Bjørn Arne Steinsland.
For det som skjedde var stikk motsatt av det som skulle skje. Mats Risa benyttet seg av at alle sto og så på etter to minutter og doblet ledelsen.
– Rart mål det der, sa keeper Håkon Bådsvik. Så ut som om vi ventet på at dommeren skulle blåse for et eller annet. Så var det plutselig mål.
Det gikk 65 minutter før det skjedde noe som lignet trøkk fra Skjold, men da var det nevnte Vegard Steinsland som viste hvorfor han er så viktig for hjemmelaget. Han lurte inn en redusering.
Da det skjedde lusket Gøran Kallevåg opp og ned langs dødlinjen i den andre enden av banen og varmet opp.

Så muligheten
Etter 75 minutter fikk han se Tollak Emil Gismarvik brenne en straffe. Der og da ble det mørkt igjen i Grinde. Opphentingen fikk en smell for baugen. Etter 80 minutter sto Kallevåg endelig varm og klar.
– Jeg tenkte mens jeg varmet opp at dette kunne være en sjanse for meg. De så trøtte ut, og det var store rom bak forsvaret. Og sånn ble det, helt fantastisk moro, sier Kallevåg.
For kantspilleren brukte seks minutter og 30 sekunder på å berge ett poeng. Han fikk en flikk fra Sander Hettervik, rundet vav et par spillere, plasserte ballen iskaldt mellom beina på keeper Sondre Kyllingstad.
Og det var dagens prestasjon, og Skjold berget seg fra det som ville vært et bittert og svært upassende tap.
– Nå har vi fortsatt seks poeng ned til de og dermed er vi foran bunnstriden. Men dette var ingen stor prestasjon, og vi har mye å gå på. Men ett poeng i dag var mye mer enn null, sier trener Steinsland.
– Jeg kan godt lage flere slike mål, bare jeg slipper til, avslutter dagens mann i Grinde, Gøran Kallevåg.

Og Steinsland med hjelmen? Vel, når dommerne ikke slår ned på albuebruk, slik som i dag, er han fritt vilt.
Og tidligere proffspiller Ragnvald Soma? Han hadde full kontroll. Selvsagt når han kan stå i ro og alle oppspill treffer rett på han.

Neste kamp? Mot FKH 2 borte neste mandag. Det blir andre boller.