Margareth Alfsvaag, Kåre Breivik og Liv Berit Flatebø hadde full kontroll over pengene som kom inn. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Margareth Alfsvaag, Kåre Breivik og Liv Berit Flatebø hadde full kontroll over pengene som kom inn. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

TV-Aksjonen: 215.000 i bøssene, og en stor takk til alle som har bidratt

– Vi må få komme med en stor takk til alle de som stiller opp for TV-aksjonen. Det er en dugnadsjobb en kan være stolt over å delta på.

Ordene kommer fra ordfører Sigmund Lier og varaordfører Ola S. Apeland. En ny dugnad er over og om resultatet i bøsse er en del fra fjorårets 285.000 kroner, så har innsatsen til de frivillige vært minst like god.
– Vi har hatt hjelp fra sanitetskvinnene og bygdekvinnene. De har gjort en stor jobb. Så langt er det ikke meldt om noen problemer med gjennomføringen. Vi fikk dessverre ikke tak i nok bøssebærere denne gangen, men folk kan gi sin støtte til CARE på Vipps 2133. Det er flere grunner til at vi har en nedgang på resultatet i bøssene, sier Liv Jorunn Frønsdal.

Så har vi selvsagt Vipps

– Kan du gi eksempler?
– Det kan jeg. Det at det er fint høstvær gjør at mange er ute og nyter denne fine høstdagen. Vi vurderer allerede nå om vi skal starte en time senere neste år. Så har vi selvsagt Vipps. Der vil Tysvær blir registrert med en sum. den er vi spent på. Det er også nevnt at det kanskje var en litt ukjent organisasjon som hadde innsamlingen i år. Det er til en fantastisk sak, men jeg tror ikke alle har fått det med seg.
– Når får vi totalsummen?
– Det er vi litt usikre på, men Vipps skal være direkte betaling, så det trenger ikke å ta lang tid.

Tysvær kommune administrerer innsamlingsaksjonen lokalt, og får god tellehjelp fra Haugesund Sparebank.

Fakta om TV-aksjonen NRK

• TV-aksjonen NRK har blitt arrangert én søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 20. oktober.
• Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter. 400 000 kvinner skal få mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.
• TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner hjem.
• Over 7 000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.
• Siden 1974 har det norske folk samlet inn over ni milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.