SPORT

En fin skoledag på kunstgresset for FUS-elevene

Frakkagjerd ungdomsskole er videre i skolecupen i fotball for både gutter og jenter på suverent vis.

Av Tor Martin Hegrenes
Både jentene og guttene til Frakkagjerd ungdomsskole tok seg videre fra første gruppespill i fotballcupen, og begge lagene uten baklengsmål. Alle kampene ble spilt på Frakkagjerd kunstgress.
Jentene var kommet i pulje med Skjold, Åkra og Skåredalen, og gjorde unna sine kamper mandag. I første kamp mot Skjold ble det seier 3-0. Deretter ventet en nøkkelkamp mot Åkra, den antatt sterkeste motstanderen. Denne kampen ble jevn, og endte 0-0. Før siste kamp mot Skåredalen måtte Frakkagjerd-jentene vinne med minst tre mål. Med 5-0 mot Skåredalen ble dermed Åkra slått på målforskjell, og Frakkagjerd gikk videre til neste runde med 7 poeng og 8-0 i målforskjell. Jentelaget består av spillere som til daglig spiller i Stegaberg, Skjold og Haugar, og alle de 15 spillerne fikk bra med spilletid. Jentene møter i neste runde Haraldsvang og Håvåsen.

Tirsdag var det guttene sin tur. Også her kom Skjold og Skåredalen på besøk, pluss Hauge skole. Først på programmet stod Skjold, en kamp som Frakkagjerd styrte fra begynnelse til slutt og vant 7-0. I neste kamp ventet Hauge, en kamp som stod 0-0 til pause etter at Frakkagjerd hadde brent en rekke sjanser. Men etter at Frakkagjerd gikk opp i ledelsen tidlig i 2. omgang gikk lufta ut av Hauge-ballongen, og kampen endte hele 6-0. Dermed var Frakkagjerd i praksis klar for avansement før siste kamp mot Skåredalen, en kamp som endte 5-0 etter at alle 19 spillerne spilte minst en omgang. Spillerne på guttelaget spiller til daglig i Stegaberg, Skjold og FKH. Guttene møter i neste runde Haraldsvang og Vormedal.