Målscorere mot Hinna fv Andrea Selene Stenersen, Malene Vierdal, Lena Litlehamar, Vilde Skofteland og Tuva Herland. Foto: Anna Hegrenes
Målscorere mot Hinna fv Andrea Selene Stenersen, Malene Vierdal, Lena Litlehamar, Vilde Skofteland og Tuva Herland. Foto: Anna Hegrenes

Fikk seg en på «trynet», men da våknet Tysværdamene

Hinna 2 sjokkåpnet og tok ledelsen. Men så bestemte tysværdamene seg og stoppet ikke før det sto 6-1.

– Vi spiller en fantastisk god 1. omgang og scorer flere flotte mål, der vi starter bakfra og spiller ballen over hele banen og setter den i mål. Vi fikk en liten kalddusj, men det gikk fort over. 5-1 til pause gjorde at vi slappet litt av i 2. omgang, sier trener Trond Helge Erland.
Vilde Skofteland fikk spille spiss og scoret to av målene. Malene Vierdal scoret et flott mål, og Lena Litlehamar sitt navn dukket opp både som sist på ballen og nest sist.
– Vi er heldige som har offensive spillere med slik kvalitet. I dag var det flere som viste seg frem. Det er kjekt med tanke på alle de vi mistet i sommer. Nå teller vi opp, og ser at vi har hatt en god sesong, der det er kort vei opp til lagene foran oss, og vi har mange jevne og gode kamper bak oss, sier treneren.

Vi spiller en fantastisk god 1. omgang og scorer flere flotte mål

En kamp igjen
1. november spiller Tysværdamene sin siste kamp for sesongen. Det er mot Egersunds, laget foran på tabellen.
– Vinner vi den klarer vi akkurat ikke å ta dem igjen. Uansett tror jeg jentene er strålende fornøyd med de resultatene vi har fått så langt. Å vinne 6-1 på bortebane når det er vi som er favoritter, er også et positivt tegn. Vi er på mange måter der vi skal være, avslutter Trond Helge Erland.

Her er et referat fra kampen (på SMS 1000-takk Bente Herland):

Hinna fikk tidlig mål, der var ikke Tysvær konsentrerte bak og klarte ikke avverge. Minutter etter skåringen våknet Tysvær og klarte å skåre, Vilde setter 1-1. Kampen vipper og er fortsatt litt rotete og pasningene sitter ikke helt. Malene V. scorer på ett nydelig langskudd, der keeper er litt på halvdistamse og ballen går over og i mål. Derifra og ut var det mye Tysvær. Godt tempo og gode pasningskombinasjoner,spesielt på venstresiden. 33 minutter og Ava går helt ned til dødlinjen og slår inn, der står Tuva på ca 5 meter og setter ballen kontant i mål.
Minuttet etter tester Lena skuddfoten og kopierer nesten målet til Malene.
38 minutter Tuva slår innlegg fra venstresiden, Andrea Selene sklir den inn. Dette setter punktum for en veldig god 1. omgang med høyt tempo, gode kombinasjoner og flotte mål.
2. omgabg starter med mål etter 48. minutter. Andrea Selene spiller Vilde fri og fra skrått hold setter Vilde sitt andre med en nydelig skåring i krysset.
Etter dette skaper laget flere sjanser, men mangler det siste avgjørende for å få flere mål. Derfensivt har de full kontroll og lufta gikk ut av Hinna. God lagseier og flotte mål.

Spillerbørs og flere kommentarer i papiravisen på torsdag.

Kampfakta

Terningkast 5

Hinna 2 1 (1)
Tysværdamene 6 (5)
3. div. kvinner
Wintershall Dea banen
1-0 Lene Høivik (9)
1-1 Vilde Trageton Skofteland (10)
1-2 Malene Vierdal (26)
1-3 Tuva Herland (33)
1-4 Lena Espeset Litlehamar (34)
1-5 Andrea Selene Stenersen (39)
1-6 Vilde Trageton Skofteland (48)
Dommer: June Knutsen Bendiksen (Forus og Gausel Idrettslag)