Mia Thorvaldsen.
Kaptein Mia Thorvaldsen og Tysværdamene var et friskt innslag i fotballen lokalt. Nå er det slutt. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

SPORT

Skulle takke fansen for sesongen, leverte årsverste

Tysværdamene har egentlig hatt en strålende sesong. Litt trist blir det derfor at de spilte en av sine aller dårligste kamper i sesongavslutningen.

Kampen i Grinde i kveld var den siste for sesongen. Ingenting sto på spill. 5. plass var det beste de kunne få. Og det er egentlig strålende.
– Vi sa før sesongstart at en 5. plass ville være bra. Men akkurat nå etter denne kjipe avslutningen er ikke humøret akkurat der til å glede seg helt over det. Vi var rett og slett ikke på. Vi tapte duellene, valgte vanskelige løsninger, hadde ikke noe eget spill, og slapp inn tre alt for lette baklengsmål. Men det går nok over når vi får kampen litt på alvor, sukker trener Trond Helge Erland.

Egentlig burde jeg smilt og vært i godt humør

Han har nettopp sett laget takke fansen for sesongen ved å levere en trist forestilling i halvmørke i Grinde. Tar en bort en fantastisk redusering til 1-3 rett før slutt, så var det ikke mye å glede seg over for de rundt 40 trofaste på tribunen.
– Litt kjipt at det skulle ende slik. Litt ekstra kjipt for meg som etter 14 år på Stegaberg og Tysværdamene nå flytter til Stavanger og Vidar. Var slett ikke slik jeg ville si farvel, sier en tydelig rørt Mia Thorvaldsen.
Thorvaldsen har vært en av lagets støttespillere i dette som var det første året med damesatsning i Tysvær.
– Egentlig burde jeg smilt og vært i godt humør. Vi har hatt fantastiske trenere og ledere. Vi har et knallbra miljø, med masse kjekke medspillere. Men det er rart med det når det er over. jeg vil ønske dem lykke til, sier dagens kaptein.

Svakt
De to første målene til Egersunds kom etter svakt keeper- og forsvarsspill. 3-0 kom på et fint skudd, og da Lena Litlehamar avsluttet det hele med en vakker scoring like før slutt var det for seint.
Det er lett å være ening med spillere og trener som i tapets skuffelse summerte med at det var noe av det svakeste i år. Det må de bare glemme raskest mulig, for de svartkledde jentene har vist at sammenslåingen har styrket damefotballen i Tysvær. Og det skal det bygges videre på.

Kampfakta

Terningkast 2

Tysværdamene 1 (0)
Egersunds 3 (2)
3. div. kvinner
Grinde kunstgras
0-1 Nora Aakre (9)
0-2 Martine Klippen (26)
0-3 Silje Tengesdal (82)
1-3 Lena Litlehamar (87)
Dommer: Zia Kazemi, Avaldsnes