Skjermbilde 2020-03-11 kl. 14.19.27

Koronaviruset: Kreftforeningens bøsseaksjon blir heldigital

Den planlagte bøsseaksjonen i dag til inntekt for årets Krafttak mot kreft er diverre avlyst over heile landet

Den planlagte bøsseaksjonen i dag til inntekt for årets Krafttak mot kreft er diverre avlyst over heile landet av kreftforeningen i samråd med tiltak for å unngå unødig smitte av Coronaviruset. Kreftforeningen gar særskilt fokus på at deira interessegruppe er ei utsatt gruppe og dei ynskjer å vise seg sitt ansvar bevisst i begrensninga av smittefare, slik me alle bør gjere.

MEN innsamlingsaksjonen er ikkje avlyst! Det vil sei at alle som ynskjer å gje eit bidrag kan vippse til nummer 491001. Dette nummeret er registrert for bidrag frå Tysvær kommune.

Kreftforeningen har sendt oss følgende melding:
For å bidra til å minimere spredning av koronaviruset og for å beskytte sårbare grupper, holder Kreftforeningen tilbake sine bøssebærere og gjør innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft heldigital.
Den årlige innsamlingen foregår fra 7.–15. mars. Over 20 000 bøssebærere skulle ha gått fra dør til dør for å samle inn penger til forskning på kreftformer få overlever. Nå tar Kreftforeningen nødvendige grep.
– Vi vil gjøre det vi kan for å hindre spredning av koronaviruset, ikke minst med tanke på sårbare grupper. Dette er en del av vårt samfunnsansvar. Derfor gjennomfører vi ikke fysiske aksjoner fra dør til dør eller på offentlige steder, men fortsetter med full styrke i våre digitale kanaler, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

Målet er fortsatt å samle inn 45 millioner kroner gjennom Krafttak mot kreft.
– Det er stort engasjement for kreftsaken i befolkningen. Vi håper folk vil vise like stor giverglede gjennom Vipps og våre nettsider i stedet, sier Ryel.