Karsten og Ole Bjelland framføre «skryteveggen» i Aksdal Næringspark. Her blir det omsett for ein kvart milliard i året. Ikkje verst resultat av ein gamal draum det.
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Karsten og Ole Bjelland har bygget opp et sterkt merkenavn i Tysvær. Nå er det blitt en del av Sig Halvorsen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Haugalandskonferansen sender mange i karantene

Haugalandkonferansen viste seg å ha en person på beøk med koronaviruset i kroppen. Nå havner alle som var til stede i karantene. Blant dem ordfører Sigmund Lier og en rekke fagfolk.

Det skriver Haugesunds Avis som har snakket med kommunen smittevernlege Teis Qvale. Han bekrefter at alle som var på Haugalandskonferansen for en uke siden nå får beskjed om å gå karantene.

Hos rørleggerfirma Karsten Bjelland betyr det at syv mann nå er i karantene, noe som vil få konsekvenser for mye av det bedriften gjør.
Ole Bjelland har oppsummert de siste dagers nyheter slik:
Vi pleie å samles hver fredag 07.00 i kantine. Ikke idag. Håndsprit alle veier. Har sendt ut varsel til samarbeids partnere. Det er oppstart nye jobber over helgen som må utsettes.Hytter som skal ferdigstilles neste uke, men vi har ikke folk nok nå.

Også flere andre bedrifter melder om kraftig reduksjon i driften.

Har du noe du vil medele dine kunder send oss en e-post og vi vil prøve å hjelpe til: [email protected]

Hele saken i Haugesund Avis kan leses her: https://www.h-avis.no/alle-ma-i-karantene-stadig-nye-symptomer-fra-folk-pa-haugalandskonferansen/s/5-62-956002

NAV-marked Nord-Rogaland har lagt ut denne informasjonen til bedrifter:

Det koker hos de fleste bedrifter nå, så jeg tenkte det var greit å spre litt info til dere om hva vi kan bistå med i disse litt spesielle tidene.
I normal situasjon, så rykker vi i NAV Marked Nord-Rogaland ut til bedriftene som trenger permittere/nedbemanne og hjelper dem med informasjonsmøte ute i bedriften om hvordan de digitalt skal få registrert seg som arbeidssøker og hvordan de digitalt skal få søkt dagpenger. Begge disse tingene skjer jo digitalt hos oss nå.
Dette er jo åpenbart en tjeneste vi nå ikke kan ha på samme måte nå i tiden fremover, så nå har vi rigget en litt annen måte å gjøre det på, men som vi håper likevel skal sikre så mange som mulig god kvalitet i møtet med registrering og søknad om dagpenger hos oss.
Først og fremst ligger all informasjon som trengs på NAV.no. Så alle arbeidsgivere som vurderer permittering nå bør begynne med å gå inn der og sjekke ut informasjonen som står der.