Skjermbilde 2020-03-14 kl. 14.19.28

Koronaviruset: Viktig info fra HIM

Dette er HIMs tiltak under korona-utbruddet

Husholdningsrenovasjonen og slamtømmingen går som normalt. Miljøparkene Årabrot og Toraneset er åpne og følger vanlig åpningstid inntil videre. Etne miljøstasjon og Affi bruktbutikk holder stengt fra lørdag 14. mars.

Vi ber imidlertid våre kunder om å vurdere behovet for å levere avfall til våre miljøparker i nærmeste fremtid. Vi oppfordrer til å vente med å levere avfallet om det ikke er strengt nødvendig.

I en situasjon med omfattende smittespredning i befolkningen er det viktigere enn noen gang at avfallsinnsamlingen fungerer og at renovatører og driftspersonell holder seg friske.

Du kan hjelpe til med det ved å gjøre tre enkle ting:

• Sørge for at alt avfall er forsvarlig emballert i poser før du kaster det i avfallsbeholderen din. Da beskytter du renovatører og operatører mot potensiell smitte fra avfallet.
• Ikke sett fra deg avfall ved siden av overfylte beholdere. Det tiltrekker seg fugler og skadedyr og renovatørene utsettes for nærkontakt med avfallet.
• Kast aldri matavfall, drikkebeger osv. på bakken, men bruk avfallsbeholdere i nærheten. Finner du ingen, så ta med deg avfallet hjem og kast det der.