Stien opp til Himakånå blir stengt i en periode.
Stien opp til Himakånå blir stengt i en periode.

Stenger turstien, men ikke «Himakånå»

Tysvær kommune har bestemt at turvegen til Himakånå stenges i dag og inntil videre på grunn av pågående anleggsarbeid og fare for koronaspredning.

– Vassbakk & Stol skal blant annet drive med sprengning i området, og da kan de ikke ha turgåere rundt seg. I tillegg var det svært mange som fant veien til Nedstrand og turveien denne helgen. Vi må ikke glemme regelen om å holde god avstand til hverandre, sier ordfører Sigmund Lier.
– Betyr dette at folk ikke skal gå til «Himakånå»?
– Nei, det gjør det ikke. Selve utsiktspunktet er åpent for alle. Man kan fortsatt nå dette flotte turmålet, men da via Gurigjerde. Kommunen vil komme tilbake med informasjon om når turvegen åpnes igjen, sier Lier.
Lier forteller at folk gjerne må ta seg en tur ut, men unngå større grupper. Kommunen har fått meldinger om at mange har samlet seg, spesielt i det fine været som var lørdag.
– Vårt råd er å holde den avstanden som folkehelseinstituttet nå har kommet med. Tysvær kommune har en rekke tilgjengelige turområder i hele kommunen og vi anbefaler å sjekke ut disse på ut.no eller telltur.no. Å gå tur er positivt for folkehelsen og en viktig aktivitet for mange, spesielt også i forbindelse med koronasituasjonen. Vi oppfordrer til fysisk aktivitet men husk å holde minst en meter avstand til andre, avslutter Lier.

Det vil bli skiltet på Nedstrand om at turstien opp er stengt, og en skal ikke ta seg tilrette og finne nye tier over privat område.