Politiet ber nå media over hele Haugalandet om hjelp til å spre informasjon om brannen i Haugesund. Har du sett noe? Foto: Politiet
Politiet ber nå media over hele Haugalandet om hjelp til å spre informasjon om brannen i Haugesund. Har du sett noe? Foto: Politiet

Politiet går bredt ut: Vil ha tips etter hotallbrann

Lørdag 11. april, like etter kl 14.00, fikk politiet melding om brann i bakgården til Scandic Haugesund i Kirkegata. Nå ber de om tips fra folk som var i Haugesund.

Både politi og brannvesen var raskt på stedet, og brannen ble slukket etter kort tid. Hotellet var stengt og det er ikke meldt om personskader som følge av brann eller røykutvikling. Det er likevel store materielle skader på både hotellet, et nærliggende hus og flere biler.
– Politiet har avhørt flere vitner og hentet inn videovervåkning fra hotellet. Det er også gjennomført åstedsundersøkelse, men så langt vet vi ikke hva brannårsaken er eller hvor den startet. Politiet har ikke konkludert med om brannen er påsatt eller ikke, men vi utelukker ingenting, sier etterforskningsleder Atle Thorbjørnsen.

Særlig interessert i en person
Politiet har ingen mistenkte i saken, men ønsker å komme i kontakt med de som kan ha informasjon som kan belyse saken.
– Politiet er interessert i å snakke med personer som kan ha sett noe ved eller i området der det brant. Overvåkningsvideo viser en person, mest sannsynlig en kvinne, som passerte hotellet på vei oppover Skjoldaveien i tidsrommet like etter at det hadde begynt å brenne. Denne personen er ikke mistenkt for å ha noe med brannen å gjøre, men kan ha verdifull informasjon i saken, understreker etterforskningslederen.
– Andre som har gjort observasjoner rundt hotellet i tidsrommet klokken 13.30-14.10 på påskeaften, eller har annen informasjon i saken, bes ta kontakt med politiet på telefon 02800. Videovervåkning fra området i det aktuelle tidsrommet er selvsagt også av interesse. Biler som er utstyrt med kamera kan også ha fanget opp informasjon som er viktig i etterforskningen, understreker Atle Thorbjørnsen.