Ordførar Sigmund Lier var full av lovord til eier Ingunn Johannessen under åpningen på Slåttevik i dag. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Ordførar Sigmund Lier var full av lovord til eier Ingunn Johannessen under åpningen på Slåttevik i dag. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tanken bak tanken som er viktig

De var der alle som er glad i nærbutikken sin. Pluss en del «fine» gjester fulle av lovord. Pumpene ved butikken er så mye mer enn bare pumper.

For det er tanken bak som er så vakker ble det sagt. For pumpene fulle av diesel og bensin har en viktig rolle, for all del, men dette var et nytt skritt i å skape et unikt lokalmiljø på og rundt kaien utenfor butikken til Ingunn Johannessen.
– Nå har vi holdt på en stund med dette prosjektet, og det er rett som de sier at dette er en ny brikke som faller på plass. Vi hadde håpet på en strålende sommer med mye båtfolk. Vel, alle skjønner hvordan det gikk, men nå inviterer vi båtfolket tilbake neste sommer. Til vakre Slåttevik, smilte Johannessen, som daglig leder ved K. Jørgensen AS, nærbutikken på Slåttevik.

Viktig
Lars Helgeland, representerte Merkur-programmet som er en viktig støttespiller for nærbutikkene i Norge.
– Ingunn har vært med på å investere 1 million kroner i dette prosjektet i nye pumper her på kaien. Det er en 50/50 deling mellom henne og oss. Målet er ikke å leve av å selge drivstoff, men å levere enn totalpakke. Det er hun langt på vei til å fullføre. Bare se deg rundt. Det er en perle, hvor butikken er hjerte i det hele. Og Ingunn er den perfekte driveren, sier Helgeland som i sin tale også dro fram hvor viktig Johannessen er for dem som også sliter med å komme seg til butikken.

Kjekt

Ordfører Sigmund Lier heier selvsagt på alle som vil noe i Tysvær. Dagens åpning var ikke noen unntak.
– Det er kjekt å komme ned hit og se hvor fint det erher, hvor mange mennesker det er her og hvor viktig dette er for hele bygden. Det er en stor ære å åpne dette anlegget, og som Ingunn sier så ønsker vi alle velkommen hit, både til lands og til vanns, smilte Lier.

Mer om Slåttevik og planene der i papiravisen på torsdag.