Tysvær Blandakor imponerte med konserten «Kirketoner over Haugalandet». Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Tysvær Blandakor imponerte med konserten «Kirketoner over Haugalandet». Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tysvær Blandakor: For en herlig suksess på hjemmebane

Det var ikke småtterier som sto på programmet da Tysvær Blandakor endelig fikk avslutte sin «Kirketoner over Haugalandet» turné i Aksdal kirke. Etter to timer endte det hele med trampeklapp.

Det begynte i Sveio i mars og skulle ha vært over den 22. mars. Men så var det dette med koronaen da. Og den skapte utfordringer også i kved. Så mange ville ha med seg blandakoret, at folk måtte gå skuffet hjem. Det ble fullt.
Og ikke for å gni det enda mer inn, men de som sto ute og frøs lenge, og måtte gå hjem, gikk glipp av en storslagen kirkekonsert. Det går år mellom hver gang vi får oppleve noe slikt i Tysvær, og att på til av et amatørkor.
Programmet var håndplukket av dirigent Magne Kristoffersen og startet med gjestekvartetten «Kvederane».
Men da koret og Kristoffersen fikk lov å slippe til med tysk musikk, selvsagt, så var det en fantastisk fin start med «Richte mich Gott». Og da var standarden satt og folket i salen kunne lene seg tilbake å nyte, oppdage og la seg inspirere av det som ble servert.
Jostein Myklebust var med som solist og leverte flere ganger på høyt nivå, likevel måtte han denne kvelden finne seg i å komme litt i skyggen av de solisten fra koret, som på «Pie Jesu» virkelig traff. Maria Jakobsen og Vibeke Braadland leverte så publikum kjente antydning til gåsehud.

Mektig
Tidvis var det mektig og kanskje ikke det en vil kalle publikumsvennlig alt som kom. Men det var noe med det likevel. En kan ikke annet enn å la seg imponere av koret sine kvaliteter. Dette er godt voksne mennesker i all hovedsak. Sangere som har øvet og kjempet med hver en note og tekst. Og når en sitter der i salen og ser og hører dem, i disse vanskelige stykkene, ja da blir en faktisk imponert. Ikke litt, men mye.
Mot slutten fikk vi en nydelig versjon, neddempet og stilren, av «Deep River» og helt til slutt en perfekt avslutning med Andreas Klewe sin «Herrens Bøn».

Takk
Om ordet perfekt er det rette å bruke på en slik konsert er jeg usikker på, men en ting kan oppsummere disse timene i kirken.
Den som intet våger – intet vinner. Tysvær Blandakor, dirigent Magne Kristoffersen, det lille koret, det store koret og alle gjestene tok sjansen og tok sats.
Det ble en imponerende konsert i en fullsatt kirke. Dessverre gjør koronareglene sitt til at det bare var halvfullt.

Dirigent Magne Kristoffersen.


Mer om konserten i papiravisen på torsdag