Vilde Skofteland fikk en travel time under årets Høstdrill. Hun drillet selv, og var med som trener for sju andre innslag. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Vilde Skofteland fikk en travel time under årets Høstdrill. Hun drillet selv, og var med som trener for sju andre innslag. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Strålte over å få slippe til med drilling

Det har vært mye trening og usikkerhet også for drillerne på Frakkagjerd. Men i helgen slapp de til i Vardafjellhallen.

Haugesund Drillkorps hadde satt seg godt inn i smittevernreglene og vel så det. Dermed kunne en arrangere Høstdrill 2020 i Vardafjellhallen. Hver klubb fikk en time i hallen, alene, før neste lag ble sendt inn.

– Det er rart men kjekt at de får det til. Vi har med mange unge drillere som har ventet lenge på dette. Kjekt at det gikk bra, og kjekt at de fikk det så pass bra til. Blir litt ekstra nerver i en så stor hall, uten publikum og bare med dommere, sier Vilde Skofteland, som drillet selv og i tillegg hadde medansvar for sju andre duoer og solonummer.
Og det var liten tvil om at drillerne koste seg. De smilte og leverte på forskjellige nivå. Slik det må være når uyøverne er fra cirka 10 til 20 år er i aksjon.
– I år ble Drlliaden og flere andre arrangement avlyst. Men dette ble en fin løsning på det, og vi kan ta juleferie etter å ha vist fram det vi driver på med. Vi er en fin gjeng, som stortrivest i sammen, sier Skofteland.

Frakkagjerd Drill deltok med følgende utøvere: Pia Sveen, Sofie Gåsland, Nora Kallevik, Synne Gunderstad, Nora Serine Skau, Mathilde Gresvold, Helena Mæland, Malin Kallevik, Emma Sofie Hundsnes, Linneas Hallingstad, Sandra Traa-Veste, Kajsa Hagland, Synne Tønnesen, Maria Søvik, Stine Gunderstad, Malene Kristofa Aartun, Ada Jensen, Vilde Skofteland

Trenerer utenom: Tine Sofie Leirvoll, Veronica Snare, Åshild Knudsen.

Resultatene blir kjent når alle er ferdig søndag kveld.

Vi har snakket med flere av drillerne, og dem treffer du i papiravisen på torsdag.

Sandra Traa-Veste og Kajsa Hagland.

Helena Mæland og Malin Kallevik

Her er flere bilder fra Høstdrill 2020: