Mariann Eintveit Lie bekrefter at en ny person er smittet i Tysvær. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Mariann Eintveit Lie Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Nytt smittetilfelle i Tysvær, vaksinering kan starte neste uke

Det har den siste uken vært ett smittetilfelle med Covid-19 i Tysvær kommune.

KILDE Tysvær kommune: Smittetilfellet har kjent smittevei og er relatert til smitten vi har sett i våre nabokommuner de siste to ukene. Smittesporingen for dette tilfellet er under kontroll og avsluttet.

På Haugalandet og i Tysvær kommune har det vært behov for flere smittesporinger siste uken. Dette viser at det er kort vei mellom kommunene våre, og vi må fortsette med å begrense våre nærkontakter.

I juleuken har veldig mange testet seg og det er vi glade for. Folk tester seg både ved milde symptomer, og hvis de mistenker at de kan ha vært i en smittesituasjon. Dette er veldig bra, og eneste måten vi kan fange opp tidlig smitte på.
Vaksinering

Tysvær kommune vil motta 25 vaksiner i første vaksinelevering som er i uke 1. Disse vaksinene vil gå til beboere på sykehjem. Det er varslet at kommunen vil motta ukentlige leveringer etter dette. Nærmere informasjon om vaksinering kommer fortløpende.