Korona
Korona

Korona: Var du på Coop Extra Frakkagjerd på lørdag, bør du lese denne

Det er kommet svar fra laboratoriet om at det er den britiske varianten av koronaviruset som er påvist hos to smittetilfeller i Tysvær kommune. Nå er de to som er smittet anmeldt.

Smitteveien er kjent og er knyttet til innreise fra utlandet.
I forbindelse med smittesporingen som pågår i kommunen, er følgende steder og tider kartlagt som mulige steder/situasjoner hvor man kan ha blitt smitteeksponert:

19.02.21: Kiwi Avaldsnes, klokken 1845-1900
20.02.21: Coop Extra Frakkagjerd, klokken 1300-1330
Vi ber alle som har vært på aktuelle steder og situasjoner i aktuelle tidsrom om å være spesielt oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste seg.

Time for koronatest kan bestilles elektronisk (for alle over 12 år) eller ved å ringe koronasentralen på telefon 52 75 74 00 i åpningstiden. Utenom åpningstid må man kontakte legevakt på 116 117.

Anmeldt
Midlertidig politikontakt i Tysvær, Bjørn Inge Espeland, forteller til https://www.h-avis.no/de-to-smittede-med-mutert-virus-er-anmeldt-har-beveget-seg-utenfor-hjemmet/s/5-62-1147608 at de fikk varsel om mulig brudd på smittevernloven på mandag.
– Vi har vært i kontakt med de to personene som har fått påvist mutert viruset. Det viser seg at de har beveget seg utenfor sin egen bopel etter de har fått påvist smitte, opplyser han til avisen.