KORONA: Ett nytt smittetilfelle – men det er under kontroll

Kommuneoverlege Mariann Eintveit Lie har denne oppdateringen søndag kveld: – Urovekkende det vi ser på Østlandet nå. Stabil situasjon i Tysvær. Ett smittetilfelle siste uken, dette relatert til en utenlandsreise, begrenset og kontrollert smittesporing.

På kommunen sine hjemmesider er det også mer nytt:
Med bakgrunn i utbrudd av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo og kraftige tiltak i totalt 10 kommuner på Østlandet, oppfordrer Tysvær kommune til varsomhet.
Generell oppfordring:

Alle som har vært i disse 10 kommunene siste 10 dager oppfordres særlig til å begrense sosial kontakt, og ha lav terskel for å teste seg ved kun milde symptomer.
Vi minner om at unødvendige innenlandsreiser frarådes generelt sett, og vi ber om spesielt varsomhet ved nødvendige reiser til og fra disse områder.

Sykehjem:
Besøk på sykehjem i Tysvær frarådes de første 10 dagene etter hjemkomst hvis man har vært i en av de 10 kommunene.

De 10 kommunene dette foreløpig gjelder er; Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.
Søndag ble det utvidet med nye kommuner: Aurskog-Høland, Marker, Rakkestad, Skiptvet, Lunner, Nittedal, Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen, Bærum, Asker, Drammen, Lier, Råde, Horten